Savcı, Sarıyer Manşet’i haklı buldu

Savcı, Sarıyer Manşet’i haklı buldu
Sarıyer Manşet Gazetesi ’nin belgeli haberciliği hukuk önünde bir kez daha tescillendi. “Sarıyer Manşet yazıyorsa doğrudur” algısı işte bu yüzden.

Eski CHP Sarıyer İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu ve Yardımcısı Fikret Şimşek’in Sarıyer Manşet’te yayınlanan bir haber ve bazı yorumlarla ilgili kendilerine hakaret edildiğini iddia ederek Sarıyer Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Savcı Sarıyer Manşet’i haklı buldu
30/05/2012 tarihinde alınan ifadeleri ve dosyaya sunulan belgeleri inceleyen Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit, “Sarıoğlu ve Şimşek’in savcılığa sundukları haberin içeriğinde iddia ettikleri gibi yalan haber olmadığı, kullanılan cümlelerde ise hakaret sayılabilecek suç unsurlarının bulunmadığı, siyasi görevleri nedeniyle yapılan eleştiri niteliğinde cümleler olduğunu” belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.  Karar posta yoluyla Sarıoğlu ve Şimşek’e tebliğ edildi.

Hatırlanacağı gibi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’te Sarıyer Manşet hakkında 150 Bin TL değerinde iki ayrı tazminat davası açmış ve davaları kaybetmişti.

Sarıyer Manşet Gazetesi’nin Sahipleri Vedat Özdemir ve Ömer Canıbeyaz karar sonrası yaptıkları açıklamada, Sarıyer Manşet ’in hiçbir zaman gazetecilik ilkelerinin dışına çıkmadığını ve çıkmayacağını belirterek, “Tüm haberlerimiz belgelere ve bilgilere dayalıdır. Bunu defalarca hukuk önünde de kanıtladık. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de açtığı iki davayı kaybetti. Çünkü biz gazetecilik görevimizi yerine getiriyoruz. Gazetecinin görevi eleştirmektir. Yapılan hataları ve eksikleri ortaya koyarak yol göstermektir. Eleştiriye açık olmak lazım. Haberlerimizin doğruluğundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Yazdığımız her cümlenin noktasından virgülüne kadar hesabını verdik, vermeye de hazırız” diye konuştular.

Bu haber toplam 2665 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum