Sarıyer’in parası onlara gidiyor!

Sarıyer’in parası onlara gidiyor!
Sarıyer bunu da gördü! CHP’li Hayati Kaptanoğlu’nun tespit ettiği hayali faturaların ardından belediyede şimdi de hayali danışman rezaleti yaşanıyor.
CHP’li Hayati Kaptanoğlu’nun denetim komisyonu raporunda tespit ettiği hayali faturaların ardından Sarıyer Belediyesi’nde şimdi de hayali danışman ücretleri gündeme geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun temelini attığı ancak daha sonra çürümeye bırakılan inşaatta çalışıyormuş gibi gösterilen çok sayıda kişinin danışman sıfatıyla belediyeden yüklü miktarda maaş aldıkları ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Şükrü Genç’in arkadaşları oldukları ileri sürülen Mimar Ali Gök, Mimar Baran Akmaz ve Mühendis Gürhan Yeprem’in belediyeye dahi uğramadan yüklü miktarda maaş aldıkları ileri sürülüyor.

Bu 3 danışmanın aldıkları maaşlara bakıldığında ise belediyenin 5 yıl gibi kısa bir sürede nasıl borç batağına sürüklendiğini de gözler önüne seriyor. Ayrıca Şükrü Genç’e yakın çok sayıdaki kişinin daha hukuk ve siyasi danışman sıfatıyla belediyeden maaş aldıkları belirtiliyor.

temel2.jpg
 
Özbalta sordu: Çürüyen temele kim danışmanlık yapıyor?
Sarıyer halkı belediyede patlak veren danışman skandalını tartışırken, AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta konuyu belediye meclisine taşıdı. Özbalta verdiği soru önergesiyle “Devam etmeyen hizmet binası inşaatı için aylardır neden teknik danışmanlık ücreti ödeniyor? Belediyede bu işi yapacak yeterlilikte mimar ve mühendis yok mudur?” diye sordu. 

Özbalta’nın cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:
1-    Mimar Ali Gök’ün 12.000 TL., Mimar Baran Akmaz’ın 10.000 TL., Mühendis Gürhan Yeprem’in 17.000 TL aylık maliyetleri olduğu söylenmektedir. Danışman olarak çalışan bu kişilerin, belediyemize aylık maliyetinin brüt ve net olarak aldıkları ücret gerçekte ne kadardır?
 
2-    Danışmanlık hizmet alımı ihalesi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun hangi ihale usulü ile yapılmıştır?
 
3-    Belediyemizde çalışan kadrolu memur-işçi veya taşeron firmadan çalışan mimar ve mühendislerin aylık brüt ve net maliyeti ne kadardır?
 
4-    İnşaatı duran hizmet binası inşaatı için aylardır neden teknik danışmanlık ücreti ödenmektedir?
 
5-    Belediyemizde bu işi yapacak yeterlilikte mimar ve mühendis yok mudur? Bu insanların Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılması Fen İşleri Müdürlüğü'nde huzursuzluk çıkartmış mıdır?
 
6-    Aylık olarak hazırlanan ödeme evrakları Fen İşleri Müdürlüğü’nce hazırlanmıyorsa hangi müdürlükçe hazırlanmaktadır?
 
7-    Ayrıca Danışmanlık Hizmet alımı adı altında kaç kişi çalıştırılmaktadır? Görev, unvan ve belediyemize brüt maliyetleri ne kadardır? En önemlisi Belediyemize ne katkı sağlamaktadırlar?

cemil_ozbalta-001.jpg
 
Cemil Özbalta soru önergesini Meclis Başkanlığı’na verdikten sonra yaptığı konuşmada ise Belediye Meclisi’nde inşaat mühendisleri ve mimarlar bulunduğunu belirtip, özellikle CHP’li Gökan Zeybek ve Erdal Sarıgöl’ü işaret edip, neden böyle bir danışmanlık hizmeti vermediklerini sordu.

erdal_sarigol.jpg
 
ERDAL SARIGÖL CEVAP VERDİ
Cemil Özbalta’ya kürsüden cevap veren Erdal Sarıgöl ise kendilerinin bu konuda bir talepleri olmadığı gibi yasal olarak da böyle bir danışmanlığın mümkün olamayacağını belirtti.


 

Bu haber toplam 9129 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
7 Yorum