Sarıyer'e DEV yatırım

Sarıyer'e DEV yatırım
Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri olacak olan Sarıyer Devlet Hastanesi'nin temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle atıldı.

377 yatak kapasiteli hastane 19 Mayıs 2015’te hizmete açılacak. Hastane 500 bin kişiye sağlık hizmeti verecek.

fotogaleri.jpg
Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ortaklığıyla yapılacak olan 377 yataklı Sarıyer Devlet Hastanesi’nin temeli Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törenle atıldı. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığının organize ettiği görkemli bir organizasyona, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve yaklaşık 7 bin civarında vatandaş katıldı. Sarıyer’de bulunan birçok sivil toplum kuruluşu astıkları pankartlarla hastanenin yapımında emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ettiler.

Sarıyer Devlet Hastanesinin temeli atıldı galerisi resim 14

Müezzinoğlu, “10 yılda çok büyük işler yaptık”
Temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, son 10 yılda 500 milyon tıbbi işlem yaptıklarını ifade ederek, “115 bin hekim 100 milyon tıbbi işlem. Şimdi 125 bin hekim 500 milyon tıbbi işlem. 10 bin hekim artışı var. Hastanın hekime ulaşması, tıbbi hizmet alımındaki artış 5 misli. O günlerde halkın memnuniyeti yüzde 30 bugün halkın memnuniyeti yüzde 75’lerin üzerinde. Bu anlamda sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sarıyer Devlet Hastanesinin temeli atıldı galerisi resim 8
 
Müteahhitten söz aldı, 19 Mayıs 2015’te açılacak 
Bakan Müezzinoğlu konuşmasının bu bölümünde izleyiciler arasında bulunan şantiye sorumlusu müteahhite hastaneyi ne zaman bitireceklerini sordu. Programa bağlı olarak teslim edeceklerini söyleyen müteahhit ile pazarlık yapan Müezzinoğlu, hastanenin tam 2 yıl sonra yani 19 Mayıs 2015 tarihinde tamamlanmış vaziyette teslim edilme sözünü aldı. Bakan Müezzinoğlu, "O gün de inşallah tesliminde ve açılışında burada oluruz" dedi.

Sarıyer Devlet Hastanesinin temeli atıldı galerisi resim 19
 
Sarıyer’e hayırlı olsun
Hastanenin Sarıyerlilere hayırlı olmasını dileyen Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık hizmetlerinde İstanbul'umuz da sıkıntılı süreci 2 yılda aşmış olacak. Gerçekleştirmeyi ümit ettiğimiz projelerimizle Türkiye, önümüzdeki yıllarda bölgesindeki, yani bulunduğu coğrafyada 1 milyar insanın sağlık hizmeti aldığı bir ülke olacak." diye konuştu.
500 bin kişiye hizmet verecek
 
İstanbul Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu da Sarıyer Devlet Hastanesi'nin tamamlanmasıyla boğaz kıyı hattında yaşayan 500 bin kişiye sağlık hizmeti verilecek bir eğitim-araştırma hastanesi haline gelmesini istediklerini ifade etti.  İstanbul'da 10 bin nüfusa 11 hastane yatağı düştüğünü, üniversite yatakları ve özel hastaneler dahil edildiğinde rakamın 22'ye ulaştığını kaydeden Dokucu, bu sayının en az 30 olması gerektiğini vurguladı. Dokucu, 3 yıl içinde İstanbul'daki yatak sayısının 40 bini bulacağını dile getirerek, "Böylece gerekenin üzerine çıkabilecek ve sağlık turizmine hizmet verebileceğiz" dedi.

Sarıyer Devlet Hastanesinin temeli atıldı galerisi resim 33
 
Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Vali Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ve İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ile birlikte butona basarak, Sarıyer Devlet Hastanesi'nin temelini attı. Konfetiler altında gerçekleştirilen temel atma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Törenin bitiminde kalabalık nedeniyle adeta izdiham yaşandı. 

Sarıyer Devlet Hastanesinin temeli atıldı galerisi resim 48

Özdemir, “Türkiye’nin en modern hastanesi olacak”
Törenin ardından AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, basın mensuplarına hastanenin maketini göstererek bilgi verdi.  İlçe yönetimi ile birlikte açıklama yapan Başkan Özdemir, “AK Parti farkı bu işte. Biz Sarıyer’e verdiğimiz tüm sözleri tutmamaya, dev yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin en modern devlet hastanesi Sarıyer’de yükseliyor. Bu çok önemli bir olay. Tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi. 
 
134 poliklinik 14 ameliyathane
377 yatak kapasitesine sahip olacak Sarıyer Çayırbaşı Devlet ve Araştırma Hastanesi'nde 134 poliklinik hizmet verecek. 97 bin metrekare alanda modern bir hastane binası halinde hizmet verecek. 14 tane ameliyathane, 44 adet yoğun bakım ünitesi, doğumhaneler, yeni doğan bebek üniteleri ve 350 araçlık kapalı otoparkın olacağı hastane 19 Mayıs 2015'te hizmete girecek.

Bu haber toplam 15273 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum