Sarıyer'deki sitelere büyük müjde!

Sarıyer'deki sitelere büyük müjde!
Binlerce konutun iskân probleminin çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk adım atıldı. Bu karar özellikle Bahçeköy ve Zekeriyaköy’ü yakından ilgilendiriyor.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy’un isteği üzerine İBB Başkanı Kadir Topbaş talimat verdi. Sarıyer’de Zekeriyaköy, Demirciköy, Uskumruköy, Kilyos, Rumelifeneri ve Bahçeköy başta olmak üzere Sarıyer’in birçok mahallesinde bodrum katlarının kullanımı nedeniyle yaşanan iskân sorunu nihayet çözülüyor. Konuyla ilgili ilk adım bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında atıldı. İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan konuyla ilgili önerge verdi. Oybirliği ile kabul edilen önerge ile İBB Meclisi İmar Komisyonu’nda çalışmaların yapılacağı belirtildi.

halilcanarikanic1.jpg

AK Partili Canarıkan önerge verdi

Canarıkan önergesinde, “Sarıyer genelinde bulunan konut parsellerinde bodrum kat kullanımları ile ilgili yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşturulması ve binaların yapı kullanma izin belgesi işlemleri esnasında ortaya çıkan sıkıntıların giderilebilmesi için meri planlarda bodrum kat kullanımı ile ilgili plan notlarının ilgili mevzuat ve fiili durum dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesini ve gereken düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
sozsoyic1.jpg
 

Sedat Özsoy müjdeyi verdi 

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy yaptığı esnaf ziyaretinde Zekeriyaköy halkına müjdeyi verdi. Özsoy, “Burada 15-20 yıldır bir problem var. Burada bodrum katlarının kullanımı ile ilgili neredeyse tüm sitelerde iskân sorunu yaşanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan söz aldım bu sorununuzu hemen çözüyoruz. Çalışmalar bugün itibariyle başladı” dedi.  

Bu haber toplam 10931 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum