Sarıyer’deki binlerce gecekonduya ecrimisil şoku!

Sarıyer’deki binlerce gecekonduya ecrimisil şoku!
Milli Emlak Müdürlüğü, daha önce imar barışından faydalanarak yapı kayıt belgesi alan Sarıyer’deki binlerce gecekonduya ecrimisil gönderdi. Tapu beklerken ecrimisil tebligatı alan vatandaşlar şok yaşıyor.

2019 yerel seçimleri öncesinde imar barışı kapsamında para yatırarak yapı kayıt belgesi alan binlerce gecekondu sahibi ellerine ulaşan ecrimisil tebligatlarıyla büyük bir şok yaşıyor. İstanbul Valiliği Çevre Şehircilik ve İstanbul İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı tarafından Sarıyer’in Baltalimanı Mahallesi ile Emirgan’ı kapsayan 951 adada yaklaşık 300 bin metrekare alanda bulunan 1300 yapıya ödenmesi için ecrimisil tebligatı gönderildi. 680 hak sahibinin oturduğu bölgede hazine arazisinin işgalinden kaynaklı ecrimisilin ödenmesi isteniyor.

Ellerine tebligat ulaşan bazı hak sahipleri Sarıyer Manşet’e yapıkları açıklamada; “Bizden imar barışı kapsamında paralar toplandı. Tapu tahsis belgelerimiz olmasına rağmen bir de yapı kayıt belgesi aldık. Yapı kayıt belgesiyle ecrimisilin de ortadan kalktığını söylediler. Burada yaşayan hemen herkes imar barışından faydalandı. Ama şimdi yeniden bize ecrimisil tebligatları gönderiliyor. Kaç kez para ödeyeceğiz biz de anlamadık. Birileri bu konuya bir açıklık getirmelidir” diye konuştu.

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT