SARIYER'DE SEÇİM SANDIKLARI ÇALINDI!

SARIYER'DE SEÇİM SANDIKLARI ÇALINDI!
CHP’nin İlçe Seçim Kurulu’nda yaşadığı skandal ve Sarıyer Belediyesi’ndeki numarataj oyununun ardından, bu kez de seçim sandıkları kayboldu.

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Sarıyer’de 111 seçim sandığının kaybolduğunu tespit etti. 2011 Genel Seçimleri’nden sonra İlçe Seçim Kurulu tutanakla 1081 seçim sandığını Sarıyer Belediyesi’ne teslim etti. Daha sonra İlçe Seçim Kurulu, 30 Mart’ta kullanılmak üzere sandıkları geri istedi. Ancak seçim sandıklarının Sarıyer Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü’nde kaybolduğu ortaya çıktı.

 
Seçimlere sayılı günler kala ortaya çıkan skandal kafalarda soru işareti bırakırken, konuyla ilgili ortaya atılan iddialar siyasi partiler harekete geçirdi. Siyasi partiler, çalınmış olabileceği düşünülen sandıklarla, seçim sonuçları üzerinde provokasyona yönelme ihtimali düşünürken, ortaya atılan iddialar kuşkuları güçlendiriyor.
 
İddialara göre; kaybolan sandıklar bir gece CHP’li Sarıyer Belediyesi tarafından Belediye Başkanı Şükrü Genç’e yakın kişiler tarafından bir kamyona yüklenerek götürüldü. Seçimlerin olumsuz sonuçlanması durumunda bu sandıklar bir yerlerde atılarak oylar çalındı süsü verilecek.
 
Öte yandan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kaybolan sandıklarla ilgili soruşturma başlattığı belirtiliyor.
 
İŞTE KAYBOLAN SEÇİM SANDIKLARININ BELGESİ
sandik_belge.jpg

SARIYER MANŞET ÖZEL HABER

Bu haber toplam 11596 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
7 Yorum