Sarıyer’de Erdoğan’a sevgi seli

Sarıyer’de Erdoğan’a sevgi seli
Bayramlaşma programı kapsamında Sarıyer’e gelen Başbakan Erdoğan’a binlerce Sarıyerli sevgi gösterisinde bulundu.

Referandum turlarını bayramda da sürdüren Başbakan Erdoğan daha önce saat 18:00 olarak açıklanan Sarıyer ziyaretini 20:30 da gerçekleştirdi. Sarıyer Meydanı’nda toplanan binlerce Sarıyerli başbakanı sloganlar eşliğinde karşıladı.

Erdoğan’ın ziyaretinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati YAZICI, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Recep Koral ve Canan Kalsın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu hazır bulunurken, başbakanı AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ve AK Parti Sarıyer Belediye ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri karşıladı.

erziy1_688686584.jpg

Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ve bazı mahalle muhtarlarının da bulunduğu ziyaret sırasında parti otobüsünden halka seslenen Başbakan Erdoğan  programlarını iktidara gelmeden önce açıkladıklarını belirterek, 'Kılıçdaroğlu, 'İktidara geldiğimizde söyleriz' diyor. İktidara gelmeyeceksin ki... 'Başörtü meselesini biz hallederiz' diyor. 'Başörtü meselesini nasıl halledeceksin?' diyorlar. 'İktidara gelelim ondan sonra' diyor' dedi.

Türkiye'nin daha çok hizmet beklediğini dile getiren Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal'in ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkılabilmesi için, gümbür gümbür yürüyebilmek için prangalardan kurtulunması gerektiğini vurguladı.

erziy2_595379765.jpg

BUNLARIN İLKESİ FALAN YOK
'İktidara gelince söyleriz' diyenlerden olmadıklarını, programlarını iktidara gelmeden önce açıkladıklarını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:'CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'İktidara geldiğimizde söyleriz' diyor. Yahu iktidara gelmeyeceksin ki... 'Başörtü meselesini biz hallederiz' diyor. 'Başörtü meselesini nasıl halledeceksin?' diyorlar. 'İktidara gelelim ondan sonra' diyor. Bu ülkenin genel ahlak kurallarına göre kim nasıl giyinirse giyinsin ya, sana ne. Eğer bu ülke bir özgürlükler ülkesiyse, özgürlükler ülkesinde buna niye müdahale ediyorsun? Hem 'özgürlükçüyüm' diyorsun, hem de gelip 'Ben ne kadar müsaade edersem o kadar özgürsün'. Böyle şey yok. Özgürlük kişinin kendi özgürlük sınırları içindedir ve bunu yaşamalıdır. Eğitim özgürlüğü, inanç özgürlüğü böyledir, sermaye özgürlüğü böyledir. Bunlara müdahale edilmez. Biz parlamentoda eğitim özgürlüğü için MHP ile iş birliği yaptık, 411 oyla parlamentodan geçirdik. Sayın Baykal, Sayın Kılıçdaroğlu bunu Anayasa Mahkemesine götürdüler. Altına imzaları koydular. O gün imzayı koyanlar bugün de 'Hallederiz' diyorlar. Dürüst olun dürüst. Akşam başka, sabah başka olmaz. Önceki genel başkan da sen de böylesin.'

erziy3_817219834.jpg

BUNLAR ALTI OK'TAN BİLE SAPTILAR
CHP'nin önceki genel başkanı Deniz Baykal ile YÖK meselesini baş başa konuştuğunu belirten Erdoğan, 'Ben dedim 'YÖK'ü ele alalım'. Bana 'YÖK meselesi rejim meselesidir' dedi. Şimdiki genel başkan, 'YÖK'ü masaya yatıralım, kaldıralım' diyor. Bu nasıl parti ya, sizin ilkeniz yok mu? Bunların ilkesi falan yok. Bunlar 6 Ok'tan bile saptılar. Ok şimdi farklı yerlere gitti' diye konuştu.

Konuşmasının ardından parti otobüsünün kapısına gelen vatandaşların sorunlarını da  dinleyen Erdoğan, Kağıthane'ye geçerken Sarıyer sahilindeki vatandaşları selamladı.

Ayrıca, Başbakanın gelişi öncesi, meydanda hayır standı açmak isteyen bir gruba polis izin vermedi. Polise direnen gruptan 7 kişi gözaltına alındı. Bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

erziy4_482472038.jpg

BAKANLAR SARIYER MANŞET OKUDU
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati YAZICI, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Başbakan Erdoğan’ın meydana gelmesini beklerken masalarında bulunan Sarıyer Manşet Gazetesi’ni büyük dikkatle okudu. Sarıyer Manşet’i takip ettiğini söyleyen Bakan Çubukçu, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan’ın “Sarıyer’de %65 evet çıkacak” sözüyle ilgili olarak, “İnşallah bu sonuca ulaşacağız” dedi.

omrdincer_467653925.jpg

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT