Sarıyer'de doğalgaz paniği

Sarıyer'de doğalgaz paniği
Sarıyer'de bir kafede doğalgaz borusu döşenmesi sırasında, iş makinesi ana doğalgaz borusunu patlattı. Çevreye sızan gaz büyük paniğe neden oldu.

Sarıyer Piyasa Caddesi üzerinde saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda, taşeron firma cadde üzerinde bulunan bir kafeye doğalgaz ulaştırmak için çalışmalara başladı. Bu sırada iş makinesi operatörü kazı esnasında ana doğalgaz borusunu patlattı. Olay sonucunda büyük bir doğal gaz sızıntısı meydana gelirken, caddeden geçen otobüs şoförleri otobüsleri durdurarak yolcuları tahliye etti.

Yaşanan panik esnasında metreküplerce doğalgaz boşa gitti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri hemen doğal gazı kesti ancak ana boruda patlama meydana geldiği için, gazın boşalmasını bekledi. Öte yandan polis ekipleri ise yolu yaya ve araç trafiğine kapattı. Vatandaşlar, "Çalışmayı önlem almadan böyle yaptılar. Bizim günahımız ne? Ya burada büyük bir facia olsaydı bunun hesabını kim verecek" dedi.

Bazı engelli vatandaşlar ise yaşanan panik sırasında vatandaşların omuzlarında olay yerinden uzaklaştırıldı. Öte yandan, vurdumduymaz vatandaşlar yine sahnedeydi. Tüm yaşanan paniğe rağmen çakmakla sigara yakan vatandaşları polis olay yerinden uzaklaştırdı. Ana borudaki gazın bitmesiyle panik son buldu. Vatandaşlar yolun açılmasıyla koşar adımlarla yoluna devam etti. Polis ve İGDAŞ ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. (İHA)

Bu haber toplam 1307 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT