Sarıyer'de 23 Nisan coşkusu

Sarıyer'de 23 Nisan coşkusu
Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na ilçe protokolünün çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, Yusuf Ziya Öniş Stadı’ndaki gösterilerle sürdü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bulgaristan, Kıbrıs, Azerbaycan, Makedonya ve Rusya’dan gelen çocuklar, ilçemizdeki ilköğretim öğrencileri, ilçe protokolü ve vatandaşların katıldığı tören ve gösterilerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan çelenk sunma törenine, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Emekli, Kurmay Albay İhsan Uysalkan, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şube müdürleri, meclis üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

23niisann2_884622593.jpg

Yusuf Ziya Öniş Stadı’ndaki kutlamalar ise Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ve Kurmay Albay İhsan Uysalkan törene katılan öğrenciler ve vatandaşları selamlamasıyla başladı. Kutlamalarda Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Özel Cent Okulları Bando Takımı eşliğinde resmigeçit töreni yapan öğrenciler, okudukları şiirler ve gösterilerle, kutlamaları takip eden vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği “Sarıyer Belediyesi 6. Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında Bulgaristan, Kıbrıs, Azerbaycan, Makedonya ve Rusya’dan ilçemize gelen öğrencilerin yaptıkları gösteriler de kutlamalara renk kattı.

Sarıyer’deki ilköğretim okulları öğrencilerinin gösterileri ve özel kostümleriyle stadyum renk cümbüşüne bürünürken, çocukların farklı yörelere ait hak oyunlarını ve dansları sergilemeleri aileleri tarafından dakikalarca alkışlandı.

23niisann3_967888913.jpg

Bu haber toplam 1770 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT