Sarıyer’de 19 Mayıs kutlamaları

Sarıyer’de 19 Mayıs kutlamaları
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sarıyer’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sarıyer’deki 19 Mayıs kutlamalarının ilk adresi Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nın önü oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Atatürk büst ve anıtlarına Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce konulacak çelenkten başka çelenk konulmayacağı belirtilmişti. Bu nedenle Sarıyer’deki törenlerde Atatürk Anıtı'na ilk önce sadece Sarıyer İlçe Spor Müdürü Namık Şişman tarafından çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törenin bittiği belirtildi.

Törenin ardından yeniden çelenk bırakıldı
Törenin bitiminden sonra Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Sarıyer Belediyesi, DSP, MHP ve Koç Üniversitesi yetkilileri de Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktılar.

CHP Büyükdere’den Sarıyer’e yürüdü
Milli bayramlarla ilgili yapılan yeni düzenlemelere tepki olarak, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı sabah saat 08.30’da ilçe binasının önünden Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş organize etti. Yürüyüşe İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra çok sayıda CHP’li katıldı.



Şükrü Genç okuldaki kutlamalara katılmadı
Kutlamalar daha sonra Sarıyer Hüseyin Kalkavan Lisesi’nde devam etti. İlçe Spor Müdürlüğü, Hüseyin Kalkavan Lisesi ve Sarı Platform Derneği tarafından düzenlenen törenler oldukça renkli geçti. Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Spor Müdürü Namık Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, İlçe Tarım Müdürü Yavuz Acar, Sarıyer Müftüsü İbrahim Gemici, Sarı Platform Derneği Başkanı Mustafa Bakır ve İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Tamer’in de katıldıkları kutlamalara Sarıyer Belediyesi’nden hiç kimsenin katılmaması da dikkat çekti. Sarı Platform Derneği tarafından organize edilen Streetball Turnuvasının final maçlarının yanı sıra okulun bahçesinde, halk oyunları, halat çekme, çuval yarışı kutlamaları izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Streetball Turnuvası’nda dereceye giren takımlara kupaları verildi.



Kaymakam horon oynadı
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, halk oyunları yarışmasında İstanbul birincisi olan Hüseyin Kalkavan Lisesi horon ekibine ödüllerini verdikten sonra öğrencilerle horon oynadı. Protokol ve halkın da eşlik ettiği horon da renkli görüntüler oluştu.

CHP İlçe Başkanlığı tarafından 16.00’da ise Emirgan’da farklı bir kutlama düzenlendi.



























Bu haber toplam 9270 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT