Sarıyer Tüneli’ni Başbakan açtı

Sarıyer Tüneli’ni Başbakan açtı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ile 20 kavşak ve yolun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Sarıyer - Çayırbaşı Tüneli’nin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz burada muhalefetin belediyesi var diye bakmıyoruz. Burada benim halkım var, burada benim insanım var, dolayısıyla biz hizmet siyaseti üretiyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sarıyer'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ile 20 kavşak ve yolun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Tünelin çırçır girişinde yapılan törene 5 bin kişiye yakın Sarıyerli katıldı. Alanı dolduran vatandaşlar sık sık “Sarıyer seninle gurur duyuyor” sloganları atınca, Başbakan Erdoğan da “Biz de sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.



1 saatlik yol 5 dakikaya indi
Bu tünelle Sarıyer’in trafik probleminin çözüldüğünü belirten, Başbakan Erdoğan, ''Biz bu ülkenin kurumları, evlatları, bu devletin birimleri olarak birbirimizle dayanışma halinde olmazsak kiminle dayanışma halinde olacağız. Bu tünel le birlikte Hacıosman çayırından Kilyos Caddesi'ne ulaşmak isteyen sürücülerimiz artık bir saatlik yolu 5 dakikada kat edebilirler. Sarıyer’e hayırlı uğurlu olsun'' diye konuştu.



Biz yaparız birileri bakar
Temel ilkelerini ''Ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız'' şeklinde niteleyen Erdoğan, ''Biz yaparız birileri bakar. Onların zaten yapmak diye de bir derdi yok. Biz üretiriz diğerleri laf üretir. Farkımız bu'' diyerek, projenin ilk etabı olan Kağıthane-Piyalepaşa tünelini 2009 yılının Mart ayında açtıklarını hatırlattı. O zaman gördükleri herkesin çok farklı bir mutluluk yaşadığını kendilerine ilettiğini söyleyen Erdoğan, bu insanların kendilerine ''Kağıthane'den 2-3 dakikada Dolmabahçe'ye gelebileceğimi aklımın ucundan geçirmiyordum. Siz bize bu mutluluğu yaşattınız'' dediğini aktardı.

Biz hizmet siyaseti yapıyoruz
Geçen ay Kadıköy-Kartal metrosunun hizmete açıldığını hatırlatan Erdoğan, "Ana muhalefet genel başkanına tavsiye ederim -Kadıköy Belediyesi zaten kendilerinden- Kadıköy'e geldiğinde, Kadıköy-Kartal ziyareti yaparsa isabetli olur. Zira hiç olmazsa metroyu görür. Bu arada bir seyahat etmesi, oradaki lüks bir taşımacılığın ne olduğunu görmesi bakımından önem arz ediyor. Biz burada muhalefetin belediyesi var diye bakmıyoruz. Burada benim halkım var, burada benim insanım var, dolayısıyla biz hizmet siyaseti üretiyoruz" şeklinde konuştu.



Başbakan direksiyona geçti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli'nin açılışını yaptıktan sonra makam aracının direksiyonuna geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte kendi kullandığı makam aracıyla tüneli geçen Başbakan, 4 bin 20 metre uzunluğundaki tüneli inceleme imkânı buldu. Öte yandan tören alanından ayrılan Başbakanı görebilmek için adeta birbiriyle yarışan vatandaşlar, zaman zaman zor anlar yaşadı.



BAŞBAKAN ERDOĞAN SARIYER'DEN MUTLU AYRILDI
Başbakan Topbaş’a talimat verdi: “Hiç kimseyi üzmeyin”
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen törenden Başbakan Erdoğan'ın mutlu ayrıldığı gözlemlenirken, katılımcılar ilçe başkanı Hüseyin Özdemir'e teşekkür etti. Öte yandan Sarıyerli bazı muhtarlar da İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir aracılığıyla Başbakan Erdoğan ile görüşerek, sohbet etme imkânı buldu. Erdoğan’a ulaşan Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz, Kentsel dönüşümle ilgili Derbent’te yapılan çalışmanın aynısının Pınar Mahallesi’nde de uygulanmasını istedi. Muhtar Yılmaz’ın bu konuşmasından sonra devreye giren Kadir Topbaş, başbakana Derbent projesini anlatarak bunun Pınar Mahallesi'nde de uygulanacağını söyledi. Başbakan Erdoğan da Topbaş’a “Hiç kimseyi üzmeden çözün” diye Topbaş’a talimat verdi.

Törene, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra İBB Başkanı Kadir Topbaş, Milletvekilleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Bu haber toplam 4570 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT