Sarıyer Tıp'ta Fizik Tedavi hizmeti

Sarıyer Tıp'ta Fizik Tedavi hizmeti
Yıllardır güvenle hizmet veren Özel Sarıyer Tıp Merkezi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti başladı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Banu Çavdaroğlu ve ekibi tarafından tedavi edilen hastalar ameliyatlara gerek kalmadan çeşitli nedenlerle şikâyet ettikleri hastalıklarından kurtuluyor.

SGK’lı hastaların da yararlanabildiği Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti ile ilgili bilgi veren Dr. Banu Çavdaroğlu; bel, boyun, diz gibi tüm eklem ağrılarının giderilmesi ile romatizmaya bağlı kireçlenmeler, trafik kazaları ve beyin kanamalarından kaynaklanan felçler, çocuk felci geçiren doğuştan fiziksel sorunları olan hastalara yardımcı olduklarını ve hastaların çok memnun kaldıklarını söyledi.



Her fıtık olanın ameliyat olması gerekmez
Dr. Banu Çavdaroğlu, şuanda yapılan bel ve boyun fıtığı ameliyatları ve menüsküs cerrahilerin %70’inin gereksiz olduğunu belirterek, “Eğer o hastalar fizik tedavi olsa hastalığın tamamından kurtulacaklardır. Kesinlikle her fıtık olanın ameliyat olması gerekmez. Ben bize de ilk önce muayene olmalarını tavsiye ederim. Ameliyat kararı hastanın şikâyetlerine, hastanın klinik durumuna ve muayenesine göre konur. Sırf MR’a bakarak ameliyat kararı verirsek bu gereksiz bir ameliyat olur. Ameliyatların operasyon riskleri var, her şeyden önce anestezinin büyük riskleri var. Operasyonun kendi riski, ondan sonra enfeksiyon riskini hasta ameliyat olarak bu risklerin hepsini kabul etmiş oluyor. Bu nedenle önce bir fizik tedavi muayenesi olmak hastalar için bir avantaj sağlayabilir. Biz fizik tedaviciler asla ameliyatlık vakalara dokunmayız. Ameliyatlık olmayan vakalar ise %90 oranda fizik tedaviden fayda görür, cerrahinin de riskleri ile uğraşmak zorunda da kalmamış olurlar” dedi.

Spor yaralanmalarında fizik tedavi çok önemlidir
Sporcuların sakatlanmalarıyla ilgili de bilgi veren Dr. Banu Çavdaroğlu, “Akut dönemde yaralanma anında hastaya ne yapıldığı da çok önemlidir. Ondan sonra hasta için planlanan rehabilitasyon süreci başlar. Sakatlanma anında genelde kulüp masörleri veya sağlık memurları genelde müdahale ederler. Ondan sonraki süreçlerde genelde bu tür hastaları ortopedistler görür. Ameliyat ederler sonra da hastayı egzersiz yapmaya bırakırlar. İşte asıl sorun burada başlıyor. Bu yaralanmaların bir kısmının hiç ameliyata ihtiyaçları yoktur. Aslında yapılması gereken bu hastaların fizik tedavi rehabilitasyon programına alınmasıdır. Ameliyat olsa da olmasa da tüm spor yaralanmalarında hastanın ekleminin sağlam kalabilmesi için fizik tedavi rehabilitasyon sürecinden geçmesi gerekiyor ” dedi.



Tedavilerde modern cihazlar kullanılıyor
Sarıyer Tıp Merkezi’ndeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’ne başvuran hastalar için oluşturulan bölümlerde, uzman doktor ve fizyoterapist denetiminde modern araçlarla tedavi sağlanıyor. Dr. Banu Çavdaroğlu, hastalarını muayene ettikten sonra konulan teşhise göre teknolojik cihazları kullandıklarını söyledi.

Bu haber toplam 13483 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum