Sarıyer Merkez’e kötü haber

Sarıyer Merkez’e kötü haber
Sarıyer Savcılığı’ndan gelen yazıda Sarıyer Merkez’de bulunan Aile Hekimliği Hizmet Binası’nın tahliyesi istendi.

Sarıyer Merkezde Kaymakamlık binasının altında bulunan Aile Hekimliği Hizmet Binası’na Sarıyer Savcılığı’ndan tahliye yazısı geldi. Yazıda Sarıyer Adliyesi’nin buraya taşınacak olması nedeniyle binanın tahliyesi isteniyor. Ancak ne çalışanlar ne de vatandaşlar buranın tahliye edilmesini istemiyor.

Sarıyer Kaymakamlığı’nın Ferahevler’e taşınacak olması ve Sarıyer Adliyesi’nin de depreme karşı dayanıksız oluşu nedeniyle geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, Sarıyer Adliyesi’nin boşalacak olan kaymakamlık binasına taşınması kararlaştırılmıştı. Bu karardan sonra, Sarıyer merkezde oturan vatandaşlar, böyle bir durumda aynı binada bulunan Aile Hekimliği Hizmet Binası’nın ne olacağını merak ederken, Sarıyer Savcılığı’ndan Aile Hekimliği Hizmet Binası’na tahliye yazısı geldi. Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun sözlü oluru ile geldiği söylenen tahliye yazısı İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderildi.

Tahliye durumunda Sarıyer’de uygun bir bina olmadığı için Aile Hekimliği Hizmet Binası misafir olarak Rumelikavağı’na taşınacak. Sağlık ocaklarının Aile Hekimliği’ne dönüştürülmesiyle beraber 3 hekimin görev yaptığı hizmet binasına yaklaşık 11bin 500 kayıtlı kişi bulunuyor.

Vatandaşlar tepkili
Aile Hekimliği Hizmet Binası’nın tahliyesini istemeyen vatandaşlar kendilerine sorulmadan alınan bu karara tepki göstererek, “Böyle bir rezalet olamaz. Sarıyer merkezde taşınacak başka yer yok. Özellikle aile hekimliğinin yeni başlamasıyla beraber ciddi bir yoğunluk başladı. Burada 3 doktor görev yapıyor. 11 bin 500 kişi burada aile hekimliğine kayıtlı. Vatandaş buradan Rumelikavağı’na nasıl gidip gelecek. Bazı kararlar alınırken her şeyin göz önüne alınması lazım. Adliye buraya taşınacak diye Aile Hekimliği Hizmet Binası’nın bu şekilde tahliyesi istenmesi ne kadar doğrudur. Yetkililer bu karalarını bir daha gözden geçirsinler” diye konuştular.

Bu haber toplam 1554 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT