Sarıyer huzur içinde

Sarıyer huzur içinde
Vatandaşlar, Baltalimanı'nda düzenlenen 'Huzur Toplantısı'nda Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Emekli’ye başarılı çalışmalarından dolayı teşekkürler yağdırdı.



Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Baltalimanı’ndaki Polis Moral Eğitim Merkezi’nde “Huzur” toplantısı yapıldı. Toplantıda Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Emniyet Müdürü Ramazan Emekli başta olmak üzere birim müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla ilgili yapılan sunum büyük alkış aldı. Sunumda; son dönemlerde Sarıyer emniyetinin başarısı anlatılarak, suç oranlarında %100’lük düşüşlerin olduğu ve İstanbul’un yaşanılabilir en güvenli ilçesi olduğu belirtildi. Toplantıya katılan muhtarlar ve vatandaşlar, güvenlik açısından Sarıyer’e büyük katkı sağlayan Emniyet Müdürü Ramazan Emekli ’ye tek tek teşekkür ettiler.



Ramazan Emekli: Amacımız halkımızın huzur içinde yaşaması
Açılış konuşmasını yapan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Emekli, “Polisle halk bütünleşmesini sağlamak, vatandaşların sorunlarına yerinde ve doğru çözümler bulmak adına bu huzur toplantılarını düzenlemekteyiz. Bu toplantının genel amacı halkı bilgilendirmek, karşılıklı görüş alış-verişinde bulunmak, polis halk ilişkilerinde iki yönlü bilgi akışını sağlamak, halkın huzur ve güven içerisinde yaşamını temin etmektir. Dünyadaki gelişimleri takip eden, onlara uyum sağlayan, vatandaşlara şefkatle yaklaşan, amacı vatandaşına hizmet milli birlik ve bütünlüğümüzü korumak, demokrasiye inanan, hukukun üstünlüğüne saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, herkese karşı eşit, tarafsız polis teşkilatı olarak bize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederim” dedi.



Şükrü Genç: “Emniyetimizin başarısını kutluyorum”
Emekliden sonra söz alan Belediye başkanı Şükrü Genç ise, “Bu tür toplantıların özellikle çok daha sık yapılması gerektiğini hepimiz bilmekteyiz. Emniyet müdürümüze bu çalışma için teşekkür ediyorum. Kaymakamlıktan, sivil toplum kuruluşuna kadar bir koordinasyon içerisinde çalışmalar yapılmasını, amaç huzursa topluma en iyi şekilde yaklaşılabilmesi, problemsiz bir toplum oluşturulması konusunda çok önemlidir. Sarıyer’de yönetici kadrolarda olan herkesin belli bir koordinasyon içerisinde çalışması problemleri en aza indirecektir. Yapılan çalışmalardaki başarının mutluluğunu şuan yaşıyoruz” dedi.

Ömer Karaman: “Sarıyer Emniyetimiz canla başla çalışıyor “
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ise “Huzur toplantısını ilçemizde gerçekleştirmekten mülki amir olarak kıvanç duyuyorum. İstanbul’un en huzurlu ve asayişi en düzgün olan ilçelerinden birinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini, emniyet ve asayişini sağlamak adına emniyetimizle beraber işbirliği içerisindeyiz. Huzur toplantıları birlik ve beraberliğimizi pekiştirme ve sorunları dile getirme yeridir. İlçemizde emniyet müdürümüz canla başla koşuşturmaktadır. Sarıyer’in birçok zor olan görevleri vardır. Protokol yoğunluğu had safhadadır. Ben, değerli arkadaşlarımızın bazı geceler uyumadan görev yaptığını şahsen biliyorum. Emniyet ve asayişteki arkadaşlarımın başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.



Celal Yılmaz Güntekin: “O kadar ilçe gezdim böyle başarılısını görmedim”
Daha öncede birçok ilçede görev yaptığını ancak bu kadar başarılı bir emniyet görmediğinin altını çizen Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Güntekin, “10 aya yakındır Sarıyer’de görev yapıyorum. İstanbul’un çeşitli ilçelerinde de görevler yaptım ve bu tip huzur toplantılarına çok kez katıldım. Bu gibi toplantılarda tansiyon hep yükselmiştir. Özellikle okul giriş çıkışlarında öğrencilere yapılan çirkin davranışlardan bu konuda polisin ihmalinden çok bahsedilmiştir. Ama bugün yapmış olduğumuz toplantıda hep güzel işler yapıldığı için teşekkürler edildi. Bu çok hoş bir şey.  10 aydır bulunduğum görevimde okul çıkışlarında öğrencilere yönelik hiçbir çirkin olay yaşanmamıştır. Bu bizim değil emniyet güçlerimizin başarısıdır. Huzurlarınızda kaymakamımız başta olmak üzere, emniyet müdürümüze ve teşkilatına teşekkürler ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Emniyet Müdürü Ramazan Emekli, toplantıya katılanlara sözü bırakarak öneri ve şikâyetlerini dinlediler. Emniyet Müdürü Ramazan Emekli, yardımcıları ile birlikte vatandaşların ve muhtarların sorularına yanıt verdi. Söz alan vatandaşların Sarıyer’de güven ortamı oluşturduğu için Emekli‘ye sık sık teşekkür etmeleri de dikkatlerden kaçmadı. Toplantı kokteylin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 4943 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
5 Yorum