Sarıyer hastanesine kavuşuyor

Sarıyer hastanesine kavuşuyor
TOKİ tarafından projesi hazırlanan hastanenin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkartılması bekleniyor.

Sarıyer’in en büyük sıkıntılarının başında tam donanımlı bir devlet hastanesinin olmaması geliyor. Yıllardır ha yapıldı, ha yapılacak denilen hastane için nihayet sona gelindi. TOKİ tarafından projesi hazırlanan hastanenin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkartılması bekleniyor. Bu projenin yapılmasıyla birlikte Sarıyer’de büyük bir problem çözülmüş olacak.

Sarıyer’in en önemli eksikliklerinden biri
Sarıyer’in mülkiyet dışındaki en büyük sorunlarından bir tanesi de hiç kuşkusuz tam donanımlı bir devlet hastanesinin olmaması. Yaklaşık 400 bin vatandaşın yaşadığı ilçede Sarıyer Devlet Hastanesi ve İstinye Devlet Hastanesi’nin fiziki şartlarının yetersiz kalması nedeniyle vatandaşlar kilometrelerce yol kat ederek Şişli’ye ya da başka bir hastaneye gitmek zorunda kalıyor. Sağlık konusundaki bu eksiklik nedeniyle vatandaşlar bu konuda oldukça sıkıntı çekiyor. Yıllardır ha yapıldı ha yapılacak denilen hastane için nihayet sona gelindi.

Proje ihaleye çıkıyor
350 yataklı tam donanımlı Devlet Hastanesinin uygulama projesi tamamlanarak İhale Daire Başkanlığı’na gönderildi. Kanunen 1,5 ay içerisinde Kamu İhale Kurumu tarafından ihalesi yapılacak. Temmuz ayında temelinin atılması beklenen hastanenin 2014’te tamamlanması planlanıyor.

Özdemir, “Sarıyer’in hastane sorunu çözülüyor” 
Hastanenin projesi ile ilgili olarak Sarıyer Manşet’e bilgi veren AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “Sarıyer’in hastane sorunu çözülüyor. AK Parti Sarıyer’e bir hastane sözü verdi,  ama iki tane yapıyor. Seyrantepe Stadı’nın hemen yanında 2013 yılında teslim edilmesi planlanan bir hastanemiz daha yapılıyor. Modern bir hastane, 600 yataklı olacak.

Sarıyer’in hastane sorunu bitiyor
Çayırbaşı’na 350 yataklı hastane yapıyoruz. Tek kişilik odaları ve dizayn olaraktan çok güzel bir hastane olacak. Projesi Acıbadem grubuna çizdirildi. İnşallah Sarıyer’de 2 yıl sonra sağlık veya hastane problemleri konuşmayacağız, çok modern, kaliteli, yüksek standartla kurulan hastanelerimizi açmış olacağız.

Bu haber toplam 6193 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT