Sarıyer Halkevleri’nden panel

Sarıyer Halkevleri’nden panel
Sarıyer Halkevleri dün "AKP Rejimine Karşı Solda Birleşmek Mümkün mü?" konulu bir panel düzenledi. Panele CHP Milletvekili İlhan Cihaner ile BDP Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı.

Büyükdere’deki Bosfor Restaurant’ta düzenlenen etkinliğe birçok isim katıldı. Solun geleceğinin konuşulduğu başlıklı panele Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ergin Yıldızoğlu, Sendika.org sitesi yazarı Ferda Koç, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner,  Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel katıldı.



'AKP'YE KARŞI BİRLEŞMEK MÜMKÜN'
Konuya ilişkin ilk söz alan Merdan Yanardağ  'AKP Rejimine Karşı Solda Birleşmek Mümkün mü? soru bu. Cevabı kestirmeden verelim mümkündür' dedi.  Türkiye'deki temel politik güçleri sayan Yanardağ "Türkiye'de sol-sosyalist bir muhalefet var. Ben kendimi sol sosyalist muhalefetin içinde görüyorum. Diğeri Türkiye'deki Kürt siyasal muhalefetidir. Önemlidir. Büyük bir dinamiktir. Kendi gelenekleri ve kurumlarını oluşturmuş bir hareketten söz ediyoruz. Diğeri ise gelişen Cumhuriyetçi muhalefettir." dedi.

'KÜRTLER VE CUMHURİYETÇİLER KONUŞSUN'
Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ergin Yıldızoğlu ise yaptığı değerlendirmede ''Kürt muhalefeti ve Cumhuriyetçi muhalefet arasındaki iletişime dikkat çekti. "Kürtler kendi arzularını gerçekleştirmek için sonuna kadar gideceğini kanıtladılar. Cumhuriyetçi muhalefet Kürtlerle beraber yaşamak istiyorsa Kürtleri bu Cumhuriyet içerisinde kalmaya ikna etmelidir. Önerilerini oluşturup Kürtlerin önüne koymalıdır. Anladığım kadarıyla Kürtlerin tahammülü kalmamıştır. Her türlü muhalefetti ideolojik bir söylemin içinde eritmeye çalışan bir blokla karşı karşıyalar. Eğer bu ikisi bir araya gelemezse ve konuşamazsa bir tarihsel blok kurmak elekle su taşımaya dönecektir." dedi.



'AKP GÜÇLÜ DEĞİL BİZ DAĞINIĞIZ'
Tartışmada söz alan Sebahat Tuncel ise ''Bu tartışmaları anlamlı buluyorum. Başlıktaki AKP rejimi vurgusunu doğru bulmuyorum. Mesele sadece AKP rejimi değil ismini ne koyarsanız k oyun Cumhuriyetin kuruluşundan beri var olan sorunlardır. Sol bu tartışmalar sonunda özeleştiri yapacak mı, kendisini masaya yatıracak mı önemli olan bu. AKP çok mu güçlü biz mi çok dağınığız. Yüzde 51 onu güçlü yapar mı? Biz dağınık olduğumuz için AKP güçlü görünüyor.'' dedi. Tuncel Kürt sorununa karşı CHP’yi de eleştirdi.

Bu haber toplam 2553 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT