Sarıyer eğitim tarihinde bir ilk

Sarıyer eğitim tarihinde bir ilk
Boğazhisar ilköğretim okulundan dikkat çeken bir buluş.

”Küpleri Oluştur, Örüntüyle Buluştur” matematik projesine büyük ilgi.

Sarıyer eğitim tarihinde Türkiye finaline yükselip Ankara’ya gidecek olan ilk ve tek eser, Boğazhisar İlköğretim Okulu öğrencilerinden İ.Ethem Taş ve M. Ali Tekçe’nin hazırladığı ”Küpleri Oluştur, Örüntüyle Buluştur” matematik projesi bölge final sergisinde büyük ilgi gördü. Boğazhisar İlköğretim Okulu, dünya ölçeğinde üstün nitelikli insan kaynağı yetiştirme eğitim modeli uygulanarak hazırlanan proje beğeni kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında İstanbul İl değerlendirme sonuçlarına göre 12458  projenin arasında Sarıyer ilçesinden kabul edilen 13 projeden üç tanesi Boğazhisar'lı öğrencilerin projesi. Ayrıca Sarıyer’deki okullar içerisinde Marmara Bölgesi finaline kalıp Ankara’ya gidecek olan tek eser, Boğazhisarlı öğrencilerden İ. Ethem Taş ve M. Ali Tekçe’nin hazırladığı matematik projesi oldu.

Bu konuda açıklama yapan Boğazhisar İlköğretim Okulu Müdürü Nureddin Özdemir “Bu Benim Eserimin Amacı: Ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; ülke genelinde bilimsel amaçlı etkinlikleri ilgiyi - katılımı artırarak yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmaktır. Bizim hedefimiz geleceğin bilim insanlarını, sanatçılarını, devlet adamlarını ve liderlerini yetiştirme yolunda sağlam temeller atmaktır. Çıktığımız bu yolculukta sizlerle uzun yıllar birlikte yürümek istiyoruz. Başarılarımız artarak devam edecektir’’ dedi.

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT