Sarıyer Cumhuriyeti böyle kutladı

Sarıyer Cumhuriyeti böyle kutladı
Cumhuriyetimiz, kuruluşunun 89. yılında Sarıyer’de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıl dönümü Sarıyer’de düzenlenen resmi törenle kutlandı. İlk önce resmi kutlamalar için Merkez Mahallesi Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’nde tören düzenlendi. Buradaki törene Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyeleri katıldı.



Törende cumhuriyetle ilgili şiirler okunurken, resim, kompozisyon ve şiir dallarında ödül alan öğrencilere de hediyeleri verildi. Halk oyunları gösterisinin ardından okulların geçit resmi gerçekleştirildi. Vehbi Koç Vakfı’nın 50 kişilik bandosu eşliğinde protokolü selamlayarak geçen öğrenci ve öğretmenler, töreni izleyen vatandaşlar tarafından heyecanla alkışlandı.

Fener alayına 3 bine yakın kişi katıldı
Akşam saatlerinde ise CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı ve Sarıyer Belediyesi tarafından farklı bir organizasyon gerçekleştirildi. Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda toplanan 3 bine yakın Sarıyerli, ellerinde Atatürk posterleri, bayraklar ve flamalarla marşlar söyleyerek Sarıyer Meydanı Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Lisesi Öğrenci bandosu tarafından çalınan birbirinden güzel marşlar eşliğinde yürüyen korteje Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP’li meclis üyeleri de katıldı.

Korteji, kıyıdan takip eden tekneler klaksonlarıyla selamlarken çok sayıdaki kişi de evlerinin balkonundan ve arabalarının camından coşkuya eşlik etti. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen kutlamalar, Sarıyer Meydanı’nda gerçekleştirilen Gripin ve Göksel konserleriyle son buldu.







Bu haber toplam 7845 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT