Sarıyer böyle piknik görmedi

Sarıyer böyle piknik görmedi
Erzurumluların Belgrad Orman’ında düzenlediği piknik, katılımın da büyük olmasıyla tam bir şölene dönüştü. İki bine yakın Erzurumlunun katıldığı şölen renkli görüntülere sahne oldu.

Erzurumlular, Sarıyer Erzurumlular Derneği ile Beyoğlu Erzurum Eğitim ve Kültür Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği piknik şöleninde bir araya geldi. 17 Haziran Pazar Günü Sarıyer Bahçeköy’deki Neşet Suyu'nda gerçekleştirilen ve Beyoğlu Belediyesi ile Sarıyer Belediyesi’nin de destek verdiği şölene, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Eski Milletvekili Selami Uzun, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Dindarol, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Turan, BBP Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Koç, Gazeteci Yazar Fikri Akyüz ve iki bine yakın Erzurumlu katıldı.



Erzurum’un kültürüne vurgu yapıldı
Sarıyer Erzurumlular Derneği Başkanı İsmail Bülbül ve Beyoğlu Erzurum Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Aydın Ayyıldız yaptıkları konuşmalarda, Erzurumluluğun önemine ve kültürel değerlerine vurgu yaparak, piknik şölenine destek veren Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Beyoğlu Belediyesi, Sarıyer Belediyesi ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.



Aynı zamanda Erzurumlu olan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ise yaptığı konuşmada hemşerileriyle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.  Karaman, “Burada bulunmak, hemşerilerimle birlikte bu güzel atmosferi yaşamaktan gurur duyuruyorum. Hem Beyoğlu Vakfımız hem de Sarıyer Erzurumlular Derneği'mize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Buralarda Erzurumluluk ruhunun daha da gelişmesini diliyorum” diye konuştu.



Erzurum Barı büyük beğeni topladı
Erzurum yöresine ait halk oyunu olan Erzurum Barı gösterisi büyük beğeni toplarken, Harun Atmaca da söylediği birbirinden güzel türkülerle pikniği şölen havasına dönüştürdü. Çeşitli aktivitelerle çocuklar doyasıya eğlenirken, bir araya gelen Erzurumlular kaynaşma ve hasret giderme imkânı buldu. Sarıyer Erzurumlular Derneği Başkanı İsmail Bülbül ve Beyoğlu Erzurum Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Aydın Ayyıldız tarafından pikniğe katkıda bulunanlara plaket takdim edildi. Sabah saat 8.00’da başlayan piknik akşam saat 19.00’a kadar devam etti.























Bu haber toplam 5681 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT