Sarıyer Belediyesi'nden açıklama

Sarıyer Belediyesi'nden açıklama

TEKZİP METNİ
www.sariyermanset.com isimli internet sitenizden 13.09.2012tarihinden bu yana yayınlanmakta olan ‘Kısırkaya; dan Skandal Görüntüler’ Başlılkı http//www.sariyermanset.com/gundem/2556.html adresli linkte mevcut müvekilime karşı iftira ; hakaret içerikli; gerçeğe aykırı yasal dayanaktan yoksun haber yayınlanmıştır. Söz konusu haberin gerçek durumla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Sariyer Belediyesi Veteriner Müdürlüğü nezdinde  bulunan Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili olarak bir sosyal paylaşım sitesinde çıkan asılsız ve iftira içerikli ;kurumumuza haksız olarak karalamaya yönelik yazılar ve bu yazıların gazetenizce haber olarak yayınlanması haksız ve hukuka aykırıdır. Sariyer Belediyesinin sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yapmakta olduğu özverili çalışmalarına gölge düşürmeye çalışan söz konusu haber tamamen gerçek dışıdır.

Belediyemizin Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon merkezi 2007 yılından bu yana yasal olarak faliyet göstermekte olup ;hiçbir zaman halktan gizlenmemiştir ve hiçbir zaman vatandaşın girişini engelleyecek bir uygulama içinde olmamıştır. Merkezimizi isteyen her birey hafta içi hafta sonları saat 12 00 -14.00 arası ziyaret edebilmektedir.

Kısırkaya ‘da hizmet veren merkez hayvan barınağı değildir. Geçici kısırlaştırma ve tedavi problemi olan sahipsiz hayvanlara hizmet vermektedir. Sariyer genelinde sokaklarda yaşayan ve sağlık sorunu olan hayvanların vatandaşlar tarafından ihbar edilmesi sonucu hayvan toplama ve nakil ekipleri tarafından bulunduğu adresten tedavi amacıyla alınıp merkeze götürülen hayvanların;burada iyileşme süresince gerekli tedavileri yapılmaktadır. Tedavisi biten hayvanlar kısırlaştırılmamışsa gerekli kısırlaştırma işleminden sonra kuduz aşısı ve parazit tedavisi de yapılır ; sağlıklı bir şekilde yürürlükte ki yasalara uygun olarak alındığı ortama geri bırakılmaktadırlar

Gerçek dışı haberinize konu olmuş yazıda ölüme terk edilmiş şekilde ifade edilen hayvanlar hasta bir şekilde yaşadıkları ortamdan tedavi amacıyla alınmış ve tedavi edilmekte olan hayvanlardır. Yasaklı ve agresif olan sahipsiz hayvanlar ise merkezde zorunlu olarak tutulmaktadır. Bu hayvanlar genellikle doğal yaşam alanında ve açık ünütelerde tutulmaktadırlar. Kapalı yerde tutulan hayvanlar ; kısırlaştırılmış veya tedavide bulunan hayvanlardır. Bunlarda hijyenik ortamda tedavi seyrine göre ; birkaç gün ile birkaç hafta kapalı ortamda tutulduktan sonra iyileşmiş bir şekilde alındığı yerler geri bırakılmaktadırlar.

Müvekkilimin belediye olarak hayvanlarla ilgili sorumluluklarını bütünüyle yerine getirmesine rağmen gerek haberinizdeki ifadelerinizle gerekse haberinize konu sosyal paylaşım sitesinde yazılan ifadelerle ; kurumumuzun haksız yere hedef gösterilmesi hakaret derecesine varan söylemlerle aşağılanması kabul edilemeyecek hukuk dışı ve hakkaniyetsiz bir durumdur . Hayvanları kullanarak asılsız haberlerle müvekkilim sariyer belediyesine haksız yer saldıran ve hakaret eden kişilerin suçlamalarını red ediyoruz .

Sariyer Belediyesi olarak müvekkilimin öncelikle hedefleri arasında hayvanların daha iyi yaşam şartlarına kavuşması olmuştur. Haberiniz de yazılı haber sınırını aşan genişletici ve yanlış yorumlar ile gerçek dışı aşağlayıcı  ve suçlayıcı iddalarınızı hiçbir suretle kabul etmiyoruz.

Bu nedenlerle müvekilimin yapılmış gerçek dışı haberinizi tekzip eder kamaoyuna saygıyla duyururuz.

Sariyer Belediye Başkanlığı Vekili Av. Derya Kaya

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT