Sarıyer Adliyesi'nde yıkılma paniği

Sarıyer Adliyesi'nde yıkılma paniği
Sarıyer Adliyesi son depremle duvar ve binayı birbirinden ayran derin çatlaklar oluşunca çalışanlar yıkılma paniği yaşıyor.

Marmara depreminden sonra oturulamaz raporu verilen fakat 10 yıldır hizmet vermeye devam eden Sarıyer Adliyesi son depremle duvar ve binayı birbirinden ayran derin çatlaklar oluşunca çalışanlar yıkılma paniği yaşıyor.

Sarıyer Adliyesi'nde geçtiğimiz hafta meydana gelen deprem sonrası bina ve duvarları arasında meydana gelen açılmalar paniğe neden oluyor. Adliye çalışanları balkonlarda ve binada meydana gelen çatlaklar dolayı panik yaşarken 1999 yılından sonra adliyede yapılan bilirkişi incelemesinde hemen boşaltılması gerekir raporuna rağmen 10 yıldır hizmet vermeye çalışıyor.

Marmara depreminden sonra çeşitli üniversitelerden gelen bilirkişiler Sarıyer adliyesinde yaptığı inceleme sonrası kesinlikle oturulamaz raporu verdi. Fakat adliye binası taşınacak yer olmadığı için çatlaklar ve hasarlar boya ve sıvalarla kapatılarak hizmet vermeye devam etti.

Geçtiğimiz günlerde 4.4 depremle tekrardan sağlam olmadığını gösteren adliye binasında duvar ve bina arasında yaklaşık 5 santimlik açılma meydana geldi. Çalışanlar hakim ve savcılar panik yaşadı. Çatlak bölgeleri inceleyen hakim ve savcılar tehlike altında görev yaptıkları gerekçesi ile tepki gösterdi.

Çalışanlar bakanlığın bir an önce gereken incelemeyi yaparak herhangi bir can kaybı olmadan binanın tahliye edilmesini istediler. Marmara depreminden sonra binada oluşan tüm çatlakların kapatıldığını her an can tehlikesi altında çalıştıklarını ifade ettiler.

Aliye ÇETİNKAYA-SABAH

Bu haber toplam 3225 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT