Sarıoğlu disiplin suçu mu işledi?

Sarıoğlu disiplin suçu mu işledi?
Görevden alınan CHP eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu düzenlediği basın toplantısıyla disiplin suçu mu işledi?

Sarıyer Belediyesi’nin plan tadilatı ile Eczacıbaşı’na sağladığı ranta karşı çıktığı için, basına açıklama yaparak partiye zarar verdiği gerekçesiyle Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu’nu disipline gönderen CHP eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu,  seçim öncesinde görevden alındığı için düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Merkezi’ni topa tuttu. Sarıoğlu’nun bu davranışıyla seçim öncesinde CHP’ye zarar verdiği için disipline gönderilebileceği konuşuluyor.

Abdaloğlu: “Sarıoğlu partiye zarar vererek disiplin suçu işledi”
Disipline gönderildiği için CHP’den istifa eden Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu, Sarıoğlu’nun açıklamasıyla ilgili şunları söyledi: Ben kendim için değil kamu yararı için çıkıp basına konuştum. Ranta karşı çıktığım için beni disipline verdiler. Partiye zarar verdiğim gerekçe gösterildi. Peki, şimdi soruyorum, 12 Haziran’a 40 günden az bir süre kala sırf görevden alındı diye kendi çıkarı için basına açıklama yaparak partiye zarar vermiyor mu? Böyle bir durumda kendisinin de disipline gönderilmesi lazım. Aksi bir durumda çifte standart olur” diye konuştu.

İşte Sarıoğlu'nun basın açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararı ile görevden alınan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Halim Serdar Sarıoğlu, "Bizi görevden alarak iktidar olacağınıza inanıyorsanız yolunuz açık olsun. CHP'yi yönetenler, 12 Haziran'ın hesabını yapmak yerine 13 Haziran'ın hesabını yapıyorlar" dedi.
Sarıoğlu, kendisi gibi görevden alınan Ümraniye İlçe Başkanı Alparslan Çubuk ile birlikte Gayrettepe Sürmeli Otel'de basın toplantısı düzenledi. CHP yönetimini eleştiren Sarıoğlu, "Seçime 40 gün kala Türkiye'de manzara budur. Bu manzara ile mücadele etmek CHP'nin görevidir. Hal böyle iken bugün CHP'yi yönetenler, 12 Haziran'ın hesabını yapmak yerine 13 Haziran'ın hesabını yapıyorlar. CHP'nin başarısı ve ülkemizin aydınlık yarınları için çalışmış ilçe başkanlarıyız. Bizi bugün görevden alanlar, seçimde başarısız olduğumuzu iddia ediyorlar. Madem başarısızdık neden Maltepe ve Sarıyer'de yerel seçimlerde kazandık" dedi. Sarıoğlu, ortada kişisel bir husumet olmadığının altını çizerek, "Ancak bir tarafta tekke ve zaviyeleri savunan, AKP'nin ekonomik politikalarını öven, cemaat liderlerine bilge kişi diyen, ulusal birliğimize kast eden ve AKP'nin açılım politikalarının avukatlarını partimize alanların, diğer tarafta CHP'nin tarihsel kimliğine uygun hareket eden örgüt emekçilerine kapıyı göstermelerini anlayamıyoruz. Amacınız ülkemizi bu kara günlerden kurtarmak mı, yoksa 13 Haziran için dikensiz gül bahçesi yaratmak mı? Tek isteğimiz değerler, devrimler, demokrasi ve barışık bir Türkiye'dir. Bizi görevden alarak iktidar olacağınıza inanıyorsanız yolunuz açık olsun" diye konuştu.

CHP için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Halim Serdar Sarıoğlu, seçilenlerin, atananlar tarafından görevden alındığını ve bunun doğru bir uygulama olmadığını savundu. Sarıoğlu, "Biz yine gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız ama bizi görevden alarak 13 Haziran'ın hesabını yapıyorsunuz. Sizi ne biz, ne de tarih affetmeyecektir. Tarih, bugün bizim üstümüzü çizenlerin, altını kalın çizgiyle çizecektir. Bir gün mutlaka 'yeniden CHP diyeceğimizi' umut ederek partimize katkı sunmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum