Sarıgül’e Şişli ve Ayazağa’dan tepki

Sarıgül’e Şişli ve Ayazağa’dan tepki
Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahallelerini Sarıyer’e kaptırdıktan sonra, bu mahalleleri hatırlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e hem Şişli hem de Ayazağa’dan tepki var.

Şişli’nin etkili gazetecilerinden Mehmet Tekin Sarıyer Manşet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Sarıgül’ün son çıkışlarını samimiyetsiz buldu. Ayazağa’da Sarıgül’ün oyunun düşük olduğunu belirten Tekin, “Gerçek sebep maslak lobisidir” dedi. Ayazağa Genç Gönüllüler Dernek Başkanı Eyüp Coşkun ise yazdığı mektupla yıllarca Şişli’nin üvey evladı gibi yaşadıklarını söyledi. Mektubunda Ayazağa’nın hakkının Nişantaşı’na yatırıldığını belirten Coşkun, “Şişli Belediyesi’nin üvey evladıyız. Nişantaşı’na gidip manolya ağaçları diken belediyemiz bu ağaçlar için en az 1500 - 4.500 TL arası ücret öderken Ayazağa’ya 50-100 TL arasında fiyatları değişen ucuz ağaçlardan dikiyor” dedi.

Ağladığı yerin arazisini kendi okuluna verdi
Şişli Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Mehmet Tekin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: İstanbul tarihinde birçok ilçe haklı veya haksız sebeplerle bir başka ilçeye bağlandı. Türkiye’nin birçok ilçesinde de mahalleler Şişli’de olduğu gibi bir başka ilçeye bağlandı. Şişli’deki bu mahallelerdeki kadar bir tepki gösterilmedi. Bu tepki ne medyada ne muhalefet partilerinde ne de orada yaşayanlardan gelmedi.

Peki, burada kopartılan bunca hengamenin altında yatan gerçek nedir?
Ben kimin haklı veya kimin haksız olduğunu sorgulamıyorum. Adil olunması ve gerçeklerin konuşulmasını istiyorum. Hangi mahallenin yaramaz bir çocuğu olur ya. O en ufak olayları dahi çıkılmaz bir hale getiriverir. Hepte o yaramaz çocuk tüm olaylardan hiçbir ceza almadan sıyrılıverir. Onun içinde her zaman mahallenin yaramaz çocuğu olur.

“GERÇEK SEBEP MASLAK LOBİSİ”
Geçen bir haber üzerine bir yazı yazdım. Burada bu hengâmeyi yaratan birçok sebep var ama en önemli asıl gerçek Maslak Mahallesi’nin lobisidir. O, mahalle gibi gözüken ama Türkiye’nin en büyük holdinglerinin merkezlerinin olduğu bir yer. Türkiye oradan yönetiliyor. Mustafa Sarıgül oradan aldığı güç ile Mustafa Sarıgül oldu. Mustafa Sarıgül’ü alın Şişli’nin haricinde bir başka ilçeye başkan yapalım deyin bakalım evet diyor mu? Mümkün değil. Orada sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın en güçlüleri var. Değilse Mustafa Sarıgül bu kadar ortalığı ayağa kaldıramazdı. Ankara’ya gidip orada Yenimahalleliyi ayaklandıracak kadar kendisinde bir gerekçeyi göremezdi. Başkan hayatında yapmadığı ve yapamayacağı kadar hırçınlaştıran gerçek sebep o yüzden farklı diyorum.

“AYAZAĞA’DA SARIGÜL’ÜN OYU DÜŞÜK” 
Ayazağa’dan Mustafa Sarıgül’e düşük oy geliyor. Ayazağa halkının her zaman ettiği bir sitem var. Nişantaşı’na verdiğin önemi Ayazağa’ya da ver diye. Ayazağa halkının tek tedirgin olduğu bir konu var ise oda alacağı hizmet ve muhatap bulup bulamayacağıdır.

“SARIGÜL AYAZAĞA İÇİN NE YAPTI”
Böylece Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, meclisten aldığı yetkiyle Ayazağa'daki trilyonlarca lira değerindeki 4 belediye arazisini kendi mütevelli heyet başkanı olduğu okula devredebilmesi sağlandı. Sarıgül, meclisten aldığı bu yetkiyle söz konusu arazileri bedelsiz olarak İstanbul Şişli Meslek Yüksek Okulu'na verecek. Bu arazi neden Ayazağa halkının kullanımına verilmedi? Neden özel gündemle meclisten alelacele çıkartıldı? Ayazağa’nın Sarıyer’e bağlanmasına tepki gösteren Sarıgül neden aynı hareketi kendisi yaptı?

“SARIYERDE 2. LİG TAKIMI VAR”
Ayazağa’nın en önem verdiği unsurlardan biri spordur. Bugün Ayazağa takımı sefilleri oynuyor. Bırakın Ayazağa’yı Şişli’de bu kadar imkan varken hiçbir varlıkları yok. Şişli’de bir stat yok. Bir kapalı spor salonu yok. Bu bahsettiklerimin hepsinin yapılabileceği en önemli yerlerden biri de Ayazağa idi. Neden bunlar olmadı? Burası seni ağlatacak kadar önemli ise bu önemi neden göstermedin?

“AYAZAĞA HALKI NEDEN AĞLAMIYOR?”
Ayazağa için ağladın da Maslak ve Huzur Mahalleleri için neden ağlamadın? Seni ağlatan neydi? Ayazağa sakinleri neden ağlamıyor. Huzur Mahalle Muhtarı açıklama yapıyor. Onlar neden ağlamıyor? Çünkü Ayazağa halkı duygusal bir topluluk. Orada öyle davranılması gerekirdi.

“SONRAKİ YAPILACAK AÇIKLAMALARI İZLEYİN”
Ayazağa Sarıyer’den hizmet almaya başladığı an ki başlarsa halk gerçekleri o zaman anlayacak. O zaman cambaza baktırıldıklarının farkına varacaklar. Ben bir gazeteci olarak ciddi bir okuyucu kitlesini kaybettiğim için üzülüyorum. Ama emin olun bu işten Ayazağa kazançlı çıkacak. Tabi Sarıyer Belediye Başkan’ı Şükrü Genç şimdiki gibi yaptığı hataları yapmazsa. Ayazağa halkı hiç bir şey yapmasa dahi elini sıkan, kapısını çalanı boş göndermez. Kim olursa olsun. Hangi parti gelirse gelsin. Yeter ki sen Ayazağa için samimi ol. Bakın göreceksiniz. Bu Şişli’nin diğer mahalleleri için çok önemli bir dönüm noktası olacaktır.

“KALAN MALLAR İÇİN OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANTI”
Şişli Belediye Meclisi bu Cuma günü yeniden olağanüstü toplantıya çağrıldı. 5 Kasım'daki olağan toplantıdan sonra, 12 Kasım'da Olağanüstü toplanan meclis, 16 Kasım'da da ikinci kez olağanüstü toplantıya çağrıldı. Cuma günü Belediye Meclis Salonu'nda sabah saat 10.00'da yapılacak toplantıda, Şişli Belediye Meclis Üyeleri'nin gündeminde yeniden Ayazağa olacak. Şişli Belediyesi Ayazağa Cendere'deki belediyeye terk edilen bazı arazilerin satışı konusunda Sarıgül'e yetki verecek.

“YAKINDA KOKUSU ÇIKACAK”
Öte yandan başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere, CHP ve AK Parti Genel Merkezleri'nin Şişli'deki bu gelişmeleri yakından izlemeye ve incelemeye aldığı öğrenildi. Bu arada Sarıyer'den de Şişli'deki gelişmeler an be an takip ediliyor.

“AYAZAĞA’DAN GELEN MEKTUP ORTADA”
Sürekli Ayazağa’ya giderek arkasına da basını takarak ağladığı mahalleden bana bir mektup geldi. O mektubu da gazetede yayınladım. Bir kez daha noktasına virgülüne dokunmadan bir kez daha yayınlıyorum. O zaman tam anlaşılamamış olabilir. Bir de şimdi bugünkü gelişmelerden sonraki gözle okuyun beni daha iyi anlayacaksınız.

Ayazağa'dan mektup!
Ayazağa, Huzur ve Maslak mahallelerinin Sarıyer’e bağlanmasının ardından Ayazağa Genç Gönüllüler Dernek Başkanı Eyüp Coşkun açıklama yaptı.
Coşkun; “Yaklaşık 90 yıldır Ayazağalıyız. Çocukluk dönemimi bir kenara bırakıp bir Ayazağalı olarak 20 yıldır gözlemlediğim Ayazağa’nın son durumu hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum” dedi.

“KIR İLE KENT ARASINDAYIZ”
Ayazağa henüz gelişmemiş, kır ile kent arasına sıkışmış, imar faaliyetleri açısından gelişi güzel büyümüş, tapu sorunları olan, kısıtlı ama çok potansiyeli olan bir yer. Bu gün İstanbul’un yeni iş merkezi Maslak’ın nerdeyse bahçesi konumunda. Büyükdere Caddesi’ne sadece 2,5 km mesafede. Metro’ya yakın, halen yol çalışmaları nedeniyle ulaşım felaket durumda. Yerleşim bölgesi askeri alana dahil olan ormanlarla sınırlı, girişi var ama çıkışı yok, havası temiz, bol yağış alan bir yer.

“ŞİŞLİ STANDARTLARININ ALTINDAYIZ”
Şişli ilçesinin gelişimi ile pek paralel olmayan standartlara sahip. Yolları düzensiz, kaldırımları gelişi güzel, engelliler için ulaşım çok zor, çevrede estetik kaygı ve bir imar nizamı görmek mümkün değil. Filiz bırakmış yapılar, sıvasız apartmanlar, bahçelerde koşturan tavuklar, müştemilata benzeyen konutlar ve daha niceleri var.

“HASTAHANESİZLİKTEN HAYATINI KAYBEDENLER VAR”
Okullar var fakat eksikleri de var, parklar ve sosyal donatı alanları yetersiz. Sağlık ocağı mevcut ama en yakın sağlık kurumu da Şişli’de. Acil durumlarda acil bir hastane olmaması nedeniyle hayatını kaybeden onlarca insan saymak mümkün. Oluşan taş ocağı göletlerinde denetleme yapılmaması sonucunda 5 çocuk hayatını kaybetti. İtfaiye, ambulans gibi hizmetlerden yoksunuz. Sinema veya tiyatro yok. Adı kültür merkezi olan yerde sadece dikiş-nakış eğitimi veriliyor. Arabanızı park edeceğiniz belirgin bir yer yok. Yol üstü deseniz burası da günün her saati birilerince işgal ediliyor zaten. Halkın gelir düzeyi düşük, alım gücü sınırlı. Konuşan çok, hizmet yok. On üç yıldır görevde olup, medya ve halkla ilişkiler taktiklerini iyi kullanan ve göz boyayan muhteşem bir belediye başkanımız var.

Nişantaşı’na manolya ağaçları Ayazağa’ya göz boyama
• Park ve bahçe tasarımlarında Şişli Belediyesi’nün üvey evladıyız. Nişantaşı’na gidip manolya ağaçları diken belediyemiz bu ağaçlar için en az 1500 - 4.500 TL arası ücret öderken Ayazağa’ya 50-100 TL arasında fiyatları değişen ucuz ağaçlardan dikiyor.

• Belediye başkanı halkın sorunlarını dinlemek için sabah 06.00’da toplantı düzenliyor. Belediye başkanı saat 08.00 - 17.00 saatleri arasında ne yapıyor? Gün mü yetmiyor? Koca Şişli’ye yetiyor da Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahallesi’ne mi yetmiyor zaman?

Sarıgül Şişli’yi bırakmış parti kurmakla uğraşıyor
• Ben belediye başkanına yerel sorunları çözsün diye oy veriyorum ancak belediye başkanının ilçe sorunlarından çok ülke meseleleriyle ilgilenmesi, parti kurma çalışmalarına rağmen belediye başkanlığından istifa etmemesi doğru bir davranış değil. Biz yetkiyi belediyeyi yönet diye verdik, ülkeyi yönet diye değil.
Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahalleleri ihmal edildi

• Ayazağa halkında da sorun var tabii. Her gelene güvendi. Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahalleleri ihmal edildi. Bu mahallelerden bir tane belediye başkan yardımcısı yok. Bugün Şişli Belediye başkanlarının birçoğunun Şişli’yle alakası bile yok. Mahalle halkında birlik-beraberlik olmayınca, çalışan ve çabalayan insanların önüne bir takım çıkar grupları engellemeler koyunca maalesef herkes kısa sürede birbirine düşman kesiliyor.

“DAHA AKTİF OLMALIYIZ”
Ben bir Ayazağalı olarak bu olumsuzlukların kısa sürede giderileceğinden umutluyum.
Umuyorum ki, Ayazağa halkı siyasette daha aktif rol alır, hemşericiliği bir tarafa bırakır, vizyon sahibi bir belediye başkan adayı, ilçe ve il genel meclisi gibi bizleri ilgilendiren ana kademelerde yer alacak kişilerin belirlenmesinde söz sahibi olur. Aksi halde Şişliye bağlı olmak ya da olmamak arasında tek fark kalır. Sadece işlemlerimizi yaptırmak için denizi görmüş oluruz.

Bu haber toplam 1682 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT