Sarı Platform’dan sağlık semineri

Sarı Platform’dan sağlık semineri
Sarı Platform Derneği'nin düzenlemiş olduğu "Diyabet Hastalığı ve Diyabete bağlı hastalıklar” konulu konferans Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sarı Platform Derneği, Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Kaymakamlığı Toplum Sağlık Merkezi’nin birlikte düzenlediği “Diyabet Hastalığı ve Diyabete bağlı hastalıklar” konulu ilk konferans Sarıyer Belediyesi Kültür Merkez’inde gerçekleştirildi.

Sarı Platform Sağlık Komisyonu Başkanı Seval Balcı, konferansların sosyal güvencesi ve maddi durumu iyi olmayan, Sarıyerli vatandaşlara yönelik sağlık taraması, tedavi, ilaç temini sağlamak ve bilgilendirmek üzere başlatıldığını belirtti.

Dr. Ali Köprülü yaptığı kapsamlı sunumda diyabet hastalığının genel belirtilerinin: “aşırı susama, gece çok sık idrara çıkma, halsizlik, görme bulanıklığı” olduğunu söyledi. Tip1, Tip2, Gestasyonel D, Değişken D olarak çeşitlere ayrılan diyabet hastalığının tedavisinde ilaç ve insülin desteğinin yanı sıra hastalığın ilerlememesi ve diğer organları tahrip etmemesi için yaşam tarzının kesinlikle değişmesi gerektiğini belirten Ali Köprülü dengeli beslenmeyi ve egzersizi günlük hayatta belli bir rutine dönüştürmenin önemini vurguladı.

icerisariplat1_938263963.jpg

Dr. Ali Köprülü genetik yolla geçme oranının yüksek olduğu hastalıkla ilgili: “Ailesinde daha önce diyabet hastalığı olan kişiler kendilerine özen göstermeli ve belli aralıklarla genel kontrollerini yaptırmaları gerekli” dedi.

Dr. Ali Köprülü, bireyselleştirilmiş yiyecek-öğün planı ile hareket ederek unlu gıdalar, trans yağlar ve glisemiks indeksi yüksek gıdalar (patates, çay şekeri, bal vb.) yerine, sebze ve meyve ağırlıklı ideal kiloyu korumaya yönelik beslenme alışkanlığının diyabetli bireyler için şart olduğunu ifade etti.

Beden kitle endeksi, açlık kan şekeri ve hemoglobin değerlerinin referans aralığında olduğu durumlarda diyabetten kaynaklanan diğer organların hasar görme olasılığının oldukça düşük olduğunu belirten Dr. Ali Köprülü konferans boyunca dinleyenlerin sorunlarını da yanıtladı.

Sarı Platform Derneği Sağlık Komisyonu Başkanı Seval Balcı dinleyicilere konferansa katılamayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in selam ve sevgilerini ilettiğini belirterek ücretsiz konferansların Astım, Karaciğer ve Yüksek tansiyon konu başlıklarıyla devam edeceğini söyledi.

Konferansa Sarı Platform Derneği Başkanı Mustafa Bakır, MHP'li Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel de katıldı.
Konferans sonunda Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tok katkılarından dolayı Dr. Ali Köprülü’ye çiçek vererek teşekkürlerini iletti.

Bu haber toplam 1395 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT