SAMA-DER’den muhteşem gece

SAMA-DER’den muhteşem gece
Sarıyer Malatyalılar Derneği’nin (SAMA-DER) üniversite öğrencilerine burs vermek amacıyla düzenlediği gece büyük ilgi gördü.

Dr. Metin Kavuk’un başkanlığını yaptığı Sarıyer Malatyalılar Derneği Maslak’ta bulunan Sheraton Hotel’de geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. Geceye Adalet Eski Bakanı Seyfi Oktay, Eski Senatör ve Şişli Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Emin Sungur, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, DP MKYK Üyesi Melih Devecel, Pütürge Belediye Başkanı Dr. Nejdet Ayaydın ve MEV Yönetim Kurulu Üyelerinden iş adamı Abdulkadir Eriş, Dr. Cengiz Alp, Sarıyer belediye meclis üyeleri ve birçok dernek temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Gecede Devlet Sanatçısı ünvanı alan Selahattin Alpay'ın yanı sıra birçok Malatyalı sanatçı sahne alıp halaylar çekerken, Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu davulu boynuna asarak davul çaldı.

Metin Kavuk “Malatyalı olmak ayrı bir sevgidir”
Gecede kısa bir konuşma yapan Sarıyer Malatyalılar Derneği Başkanı Metin Kavuk, öğrencilere burs vermek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, “Malatyalı olmak ayrı bir sevgi, ayrı bir duygudur. Malatya’ya hizmet ise apayrı bir gururdur. Malatya’ya hizmet etmek için çalışıyor elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Derneğimize işadamlarımızın hemşerilerimizin büyük desteği olmuştur. Bundan sonra da olacağından eminiz. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kuruluna işadamlarımıza sanayicilerimize politikacılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Gecede mikrofonu eline alan milletvekili Mevlüt Aslanoğlu Sarıyer’de bulunan Malatyalı öğrenciler için çok kısa bir zamanda önemli miktarda burs parası topladı. Malatya Valiliği’nin öncülüğünde ve Malatya İşadamları Derneği’nin de desteğiyle oluşturulan Eğitim Bursu Platformu’nun çalışmalarının da anlatıldığı gecede yaklaşık 8 bin öğrencinin burs almak için başvurduğu ifade edildi.

Bu haber toplam 2110 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT