Sabredin 2014’e az kaldı

Sabredin 2014’e az kaldı
AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta 12 Haziran’da yapılan genel seçimleri Sarıyer Manşet’e değerlendirdi.

Özbalta, Türkiye ve Sarıyer ölçeğindeki değerlendirmesinde önemli saptamalar yaptı. Sarıyer’de CHP’nin oylarının düştüğünü söyleyen Özbalta, “Geçen 2 yılın heba oluşunu halk unutmadı. Sarıyer halkı biraz daha sabretsin 2014’de az kaldı” dedi.

AK Partili Özbalta açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: Türkiye 12 Haziran'da çok önemli bir seçim heyecanı yaşamıştır. Bu seçim bazı gurupların var olma veya olmama yarışıydı. Bu seçim aynı zamanda ülkenin geleceği acısından da dik durma ve var oluş seçimiydi. Unutmamak gerekir ki tek bir partiye karşı kutsal ittifak vardı. Bu seçimler aynı zamanda AK Parti’nin kaybettiği belediyeleri alan CHP’li belediye başkanlarının da imtihan seçimiydi. Bu seçimden sonra ya AK Parti bundan böyle ya birçok belediyeyi daha kaybedecekti veya kaybettikleri ile birlikte diğer belediyeleri de alacak olan bir seçimin alt yapı seçimiydi. Hamdolsun Türkiye genelinde Allah'ın izni ile Başbakanımızın iradesi ve AK Parti Teşkilatları ile güzel ve onurlu bir seçim kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Yıllar sonra horon teptim
Bu seçim sürecinde yapmış olduğumuz çalışmalar, akıtmış olduğumuz terler bu vatana ve millete helal olsun. Çok yorulduk çok koştuk üzüldüğümüz anlar da sevindiğimiz anlarda oldu ama en güzeli de finalde oldu. O gün yıllar sonra ilk defa horon teptiğim gün oldu.

Halk başbakanımızın projelerine güvenmiştir
Türkiye genelinde başbakanımızın üstün gayretleri ve müthiş projeleri ile halka güven veren ve bu dediyse yapar dedirten çıkışları halk tarafından çok makbul görmüştür. İlk defa Türk halkı kendini temsil eden bir başbakan görmüştür. İlk defa bu halk diğer ülkelerle yarışır hatta onların projelerinden daha uçuk ve maddi acıdan güven veren projeler sunulmuştur. Halk bu projelere inanmıştır. Çünkü yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.

İl başkanımız müthiş performans gösterdi
İl başkanımız Aziz Babuşçu Bey ve ekibi müthiş bir çalışma çıkarmıştır. Bizleri bir an bile yalnız bırakmadıkları gibi sürekli motive etmiştir. Yüz yirmi sürat ile giderken bir anda vites yükselterek 200 sürate bizleri ulaştırmıştır. Her mahallede seçim irtibat büroları kurarak davamızın daha ileri boyutlara ve güzel seçimler kazanmamıza vesile olmuştur.

Başarı teşkilatlarımızla beraber geldi
Sarıyer İlçe Teşkilatımız şimdiye kadar göstermediği bir özveri ile çalışmış, ana kademe ile birlikte özellikle kadın kolları ve gençlik kolları bir dakika dinlenmeden gösterdikleri gayrete gönülden teşekkür ediyorum. Ya mahalle başkan ve teşkilatları gecesini gündüzüne katanlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. O ev sohbetleri her gece bir evde kahve ile gitmeleri o evleri fethetmeleri bambaşka bir duyguydu. Meclis üyeleri olarak bizlerin de hakkını yememek lazım. Gündüz iki ev kadın kolları programı,  gece de mahalle temsilcilerinin ev sohbetleri ile durmadan çalıştık ve Sarıyer’de bu neticeyi aldık. Unutmamamız gereken bir kesin daha var ki onlarda mahalle kadın kolları ve gençlik kolları temsilcileridir. Her yerde teşkilatımızla beraber var oldular.

Şımarmadan başarımızı kutluyoruz
Türkiye genelinde seçimlerden önce sürekli söylediğim gibi, % 48-51 arası alırız herkese yazdığım notta bu vardı CHP ise 24-26 arası, MHP 9-11 arası MHP iki puan yanılttı beni. Meclise girmeleri iyi oldu. Oy yüzdemiz yüzde elli olması AK Parti gurubu olarak bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Tek üzüntümüz bu oy oranına göre vekil sayımızın 326 da kalmasıdır. Bunda da vardır bir hayır, kolay olan şeyler çok erken değer kaybediyor başbakanımız ve ekibi Allah’ın izni ile çıkar bu işlerin altından. Başbakanımız ve Genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin de dediği gibi. Şımarmadan ve kimseyi rencide etmeden mutlu bir şekilde bu başarıyı kutluyoruz.

Sarıyer’de CHP’nin oyları geriledi
Sarıyer’de beklediğimiz bir oy aranı olmasa da başarı ile çıktığımız bir seçim oldu. İlçe başkanımızla değerlendirme yaparken bana Sarıyer’i % 51’le alacağız inşallah demişti. Yüzde elli biri bulamadık ama bayağı başarılı bir çalışma çıkardık.  Sarıyer seçimlerini iki aşamada değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum.  Birincisi Sarıyer’in genel sınırları içinde ikincisi de Belediye başkanlığına oy veren Mahalleler olarak bakmak da fayda vardır. Bu iki aşamada baktığımızda ikisinde de CHP oy kaybı yaşamaktadır. AK Parti'nin oyları artmaktadır. CHP'nin oyları geçen seçimlere göre artsa da seçmen oranına vurduğumuzda artış oranı çok gerilemiştir. Belediye sınırları içinde aldığımız oy oranı 66.525, CHP ise 64.391 de kalmıştır. Bu da 2.134 oy farkla önde olduğumuzu göstermektedir. Unutmamak gerekir ki, sol tam anlamı ile CHP de birleşmiş muhafazakâr oylar ise Ak Parti MHP ve SP ve BBP sinde dağılmıştır. Bunun birde belediye seçimlerinde yansımasını görmemiz gerekir.  Aslında bu beklenen bir sonuçtu.

CHP zenginlerin ve bir kaç hayalcinin partisi olmuştur
Plansız programsız boş vaatlerde bulunarak halkı boş hayaller peşine takarak belediye başkanlığını alan CHP’yi halk test etmiştir. Gecen iki yılın heba oluşunu hala unutamıyor bu halk. Özellikle onların çok iddialı olduğu gece kondu semtlerinde üzerine özellikle titredikleri Derbent mahallesinde başta olmak üzere FSM, Reşitpaşa ve diğer gecekondu mahallelerinde bizim gibi oturan vatandaşlar bunların yalanlarına karınlarının tok olduğunu göstermiştir. Tapu vermek ve hizmet etmek AK Parti’nin işi olduğunu herkes farkında. CHP zenginlerin ve bir kaç hayalcinin partisi olmuştur. Herkes kendi hayali ile yaşamaya devam etsin.

Sarıyer hizmet için sabretsin 2014’de az kaldı
Buradan Kadir Topbaş beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sarıyer halkına her defasında şefkatli ellerini uzatmış ve yatırımlarında asla geri kalmamıştır. Bu halk kendine hizmet edenleri seviyor ve taktır ediyor. Sarıyer halkı şunu da görmüştür. Henüz Sarıyer de belediye başkanlığını hazmedemeyenlere de bir netice söylemiştir. Görülmektedir ki şimdiki belediye başkanına bu elbise biraz dar gelmektedir. Şunu buradan rahatlıkla söyleyebilirim Sarıyer halkına hizmetlerin devam etmesi için az bir zaman kaldı 2014 yılına 2 yıl kaldı sabır ve metanetle bekleyelim. Herkes hak ettiği hizmeti ve değeri bulacaktır.

Bu haber toplam 1294 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT