Saadetliler 28 Şubat’ta Taksim’de

Saadetliler 28 Şubat’ta Taksim’de
Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın vefatının birinci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Erbakan’ı anlattığı açıklamasında 28 Şubat sürecine de dikkat çekene Kılıç, “O gün demokrasiden yana tavır almayanlara ve darbecilere karşı söylenecek çok sözümüz var; bunun için 28 Şubat 2012 Salı günü saat 11.00 de Taksim'de olacağız” dedi.

Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı M.Gazi Kılıç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Kıymetli Sarıyer Halkımıza
27 Şubat 2011 tarihinde merhum Milli Görüş lideri ve Türkiye Cumhuriyeti 54.Hükümeti Başbakanı Prof.Dr. Necmeddin ERBAKAN Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Vefatının 1.yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Sayın ERBAKAN 42 yıllık siyasi hayatında önceliği hep millet ve ülkesi olmuştur, Fikirleri ve icraatları ile sadece Türkiye'yi değil hem İslam âlemini hem de bütün dünyayı etkiledi. Çünkü rahmetli Erbakan Hocamız sadece bir fikir adamı değil, ayni zamanda bu fikirlerini icraata koyabilen bir lider olarak da temayüz etti. Çok zeki bir insandı. İlmi derinliği tartışılmazdı. Çok güçlü bir hafızaya sahipti.  Meseleleri güzel analiz eder ve herkesin anlayacağı bir üslupla izah ederdi.

Hocamız,  farklı görüşlere sahip insanlarla irtibat kurduğunda, konuları ele alırken, daima herkesi kucaklayacak bir üslup sergilemiştir. Bu sebeple dünya görüşlerinde çok ciddi farklılıklar olan partilerle ittifak yapmayı başarabilmiş, Siyasi hayati boyunca katıldığı Hükümetlerin programları ve icraatları genelde onun fikirleri ve projeleri etrafında şekillenmişti.

İnancından ve temel fikirlerinden hiç taviz vermemekle beraber, ikili ilişkilerinde çok nazik davranır, insanları rencide etmemeye büyük itina gösterir, tenkitlerinde daima ölçüyü gözetirdi. Yeri geldiğinde espri yapar, kolay anlaşılmaları için konuları karikatürize ederek izah etmeyi tercih ederdi.
Hangi şartlarda olursa olsun, söylem ve eylemlerinde hep nihai hedefini gözetir, karsılaştığı güçlükleri ve olumsuzlukları aşmanın bir yolunu bulmaya çalışır, en olumsuz şartlarda bile ümitsizliğe kapılmazdı. Bu tutumunu  "Onların dağları yerinden oynatacak kadar güçleri olsa bile sonunda Allah'ın dediği olur" (Sure/ayet 14/46)  mealindeki ayeti kerimeyle açıklardı. Ömrünü, Cenab-ı Hakkın rızasını kazanmaya, ülkemizin, İslam âleminin ve bütün insanlığın saadetini sağlamaya adamıştı.

Dünyada huzur ve barışın önündeki engellerin neler olduğunu,  nasıl bir sömürü çarkı kurulduğunu ve bunun nasıl isletildiğini çok iyi biliyordu. Bu düzenin nasıl değiştirilebileceği konusundaki fikirlerini hemen her konuşmasında dile getiriyor, bu zalim düzenin değişmesi için caba sarf ediyor ve insanları uyanık olmaya davet etmeyi en önemli bir vazife olarak görüyordu. TOBB' de bulunduğu yıllarda, yani 1960'larda, iş dünyası ile yakından ilgilenmiş ve genelde muhafazakâr olan Anadolulu iş adamına müteşebbis bir ruh kazandırmaya çalışmış ve onların güvenini kazanmış ve TOBB Başkanlığına seçilmişti. Bu seçimlerin Demirel Hükümeti tarafından iptal edilmesi üzerine siyasete atılmaya karar vermiş ve 1969 da Konya'dan bağımsız milletvekili seçilmişti.  İlk kurduğu parti olan MNP'nin kapatılması üzerine MSP'ni kurdurmuş ve MSP 1973 seçimlerinde 48 milletvekili ile TBMM'ne girmeyi başarmıştı.

Bu dönemde Halk Partisi ile koalisyon kurması herkesimde büyük bir şaşkınlık meydana getirmiş, bu koalisyon ortaklığı bazı çevreler tarafından akıllara durgunluk veren bir hareket olarak görülmüştü. Nasıl olurda mütedeyyin insanların oyu ile Meclis'e giren Erbakan böyle bir koalisyon kurabilirdi?
Ancak Erbakan Hoca inanıyordu ki, bu ülke hepimizin; sağcısıyla solcusuyla, ilericisiyle gericisiyle, milliyetçisiyle sosyalistiyle.

Biz bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyorsak, bütün bu insanlarla iyi münasebet kurarak birlikte yaşamak mecburiyetindeyiz. Herkes karşısındakinin fikrine,inancına, saygı duymak mecburiyetinde değildir, ama onun yaşam tarzına müdahale etmemeli, kavga çıkarmamalıdır. Ve Erbakan hoca biliyordu ki tasavvur ettiği devrim mahiyetindeki hamleler en kolay CHP ile birlikte gerçekleştirilebilir.

Bu sebeple en önemli icraatlarını da ilk defa o koalisyonda zamanında yaptı. Ülkede yaşanan gerginlik, Ecevit'in 'Tarihi Yanılgı' ifadesiyle ortadan kalktı. İmam Hatip okullarının orta kısımlarının açılması, İmam Hatip Lisesi mezunlarının Üniversitelere girebilmeleri, karayoluyla hacca izin verilmesi ve benzeri kararlar hiçbir gerginlik olmadan alınabildi.

Daha sonra Demirel ve Türkeş ile kurduğu koalisyonlarda ağır sanayi hamlesini, hızlı ve yaygın sanayileşme programını gerçekleştirdi. Kıbrıs Barış harekâtından sonra uygulanan ambargoya rağmen bu hamlelerin yapılabilmesi herhalde Erbakan Hocanın en önemli başarılarından birisi olarak sayılabilir.
Erbakan Hocanın 1996 yılında DYP ile kurduğu koalisyon, o günkü şartlar dikkate alındığında akıllara durgunluk verecek icraatlara sahne oldu. Bu bun, aradan yıllar geçmesinin ardından hemen herkes kabul ediyor ki, Erbakan Hükümetinin icraatlarının başarısı tartışılmaz. Tabii olarak bu ifade, memuruyla, isçisiyle, emeklisiyle, çiftçisiyle yani haklin büyük çoğunluğu için geçerli.

Erbakan Hoca tüm bunların yanı sıra bir inanç ve dava adamıydı. Kendi inancını, davasını her zaman ön planda tutmuştur. Bunu da bir bağnazlık içinde değil, herkese kucak açarak yapmaya çalışmıştır.

Kıymetli Halkımız
Refah-yol hükümetinin iktidar olduğu 28 şubat sürecinde demökrasiye ve Meclise sahip çıkmayıp darbecilerden yana tavır alan siyasi partilerin,iş dünyasının,medya organlarının ve sivil toplum örgütlerinin bugün birden demokrat kesilip 28 şubat sürecinde sanki mağdur olanlar kendileriymiş gibi hareket etmelerini ibretle izliyoruz halkımız da iki yüzlüleri görmektedir. O gün demokrasiden yana tavır almayanlara ve darbecilere karşı söylenecek çok sözümüz var; bunun için 28 Şubat 2012 Salı günü saat 11.00 de Taksimde olacağız.

Sarıyer halkının hocasını unutmadığını göstermek ve onların hislerine tercüman olmak için düzenlemiş olduğumuz “Kur’an Ziyafeti ve Hatim duası” programı 4 Mart Pazar günü ikindi namazına müteakip Sarıyer merkez camiinde yapılacaktır. Sarıyer Kamuoyuna saygıyla duyuruyor ve tüm halkımızı bekliyoruz.
M. Gazi KILIÇ / Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı

Bu haber toplam 1382 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT