Saadet Partililer kongrede buluştu

Saadet Partililer kongrede buluştu
Sarıyer İlçe Teşkilatı'nın 5 otobüsle katılım gösterdği Saadet Partisi 4. Olağan İstanbul İl Kongresi Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saadet Partisi 4. Olağan İstanbul İl Kongresi Sinan Erdem Spor Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 640 delegenin oy kullandığı seçimde Selman Esmerer yeniden il başkanlığına seçildi.

İstanbul il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra kongreye parti genel merkezinden de yoğun katılım gerçekleşti. Öte yandan Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan, Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan ve GİK Üyesi olan Elif Altınöz Erbakan'ın yanı sıra yurtiçi ve yurtdışından da kongreye çok sayıda davetli katıldı. 15 bin kişinin bulunduğu salon zaman zaman 'yine, yeniden Saadet' sloganlarıyla inledi.
 
Partisinin İstanbul İl Kongresine katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Ortadoğu'nun emperyalist ve Siyonist güçlere bırakılamayacağını söyleyerek, "İslam ülkeleri  kendi sorunlarını kendileri çözmeli" dedi. Kamalak ülke ve dünya gündemine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi İstanbul İl Kongresine katılan Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ortadoğu'nun emperyalist ve Siyonist güçlere bırakılamayacağını söyleyerek, "İslam ülkeleri  kendi sorunlarını kendileri çözmeli" dedi. Kamalak ülke ve dünya gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Batılı güçlerin İslam ülkelerini parçalayarak güçsüzleştirdiğinin altını çizen Kamalak, "Büyük Ortadoğu Projesine göre 22 ülkenin haritası değişecektir.  Bu ülkeler, Afganistan'dan Filistin'e kadar uzanan yeşil kuşak üzerindeki İslam ülkeleridir. Irak üçe bölündü, Libya fiilen üçe bölündü, Sudan resmen ve fiilen ikiye bölündü, Mısır'ın akıbeti belli değil. Her ilacın bir etkin maddesi vardır. İşte bu BOP'un etkin maddesi de, Büyük İsrail Devleti'ni kurmaktır. Biz bunu önlemek için 'İslam Barış Gücü' kurulsun dedik. Bunun için D-8'leri kurduk. İslam ülkelerinin kendi sorunlarını kendilerinin çözmesi gerektiğine inanıyoruz" diyen Kamalak,  "Bölgede kalıcı bir huzurun sağlanabilmesinin ve ilk şartı budur. İslam Coğrafyası, Batı'nın insafına bırakılamaz. İnsanlık Batı'ya teslim edilemez. Batı ekonomik krizlerle sarsılmakta ve kendisine bir çıkış yolu aramaktadır. Bu yüzden yeni kaynak arayışı içindedir. Bu kaynak da İslam coğrafyasındadır. Nitekim petrol başta olmak üzere bölge ülkelerinin yer altı zenginlikleri açıkça pazarlık konusu yapılmaktadır" ifadelerini kullandı" diye konuştu.
 
NATO'nun Malatya'ya kuracağı füze kalkanının İsrail'i korumaya yönelik olduğunu belirten Kamalak, Türkiye'nin hedef haline gelmesinden duyduğu endişeye dikkat çekti. Kamalak, "Türkiye'ye füze kalkanı yerleştirilmesine şiddetle karşıyız. Çünkü bu kalkanlar, Türkiye'yi korumak şöyle dursun, Türkiye'yi riske atıyor. Bu kalkanın asıl amacı, İsrail'i korumaktır. Yazık ki, İsrail'i koruyacak olan sadece füze kalkanı değildir. Bu sistem Türkiye'ye yerleştirilmek suretiyle Türk milleti de İsrail'e kalkan yapılmaktadır. Sadece füzeyi değil, aynı zamanda milleti de kalkan yapıyorlar. Rusya füze sistemini Türkiye'ye çevirdi. İran Savunma Bakanlığı yetkilileri olası bir saldırıda ilk vurulacak hedefin Türkiye olacağını söyleyerek açıkça tehdit etti. Türkiye'yi hedef yapmaya hakkı yoktur. Hükümet, bu hatadan derhal vazgeçmelidir" dedi.
 
YOĞUN KATILIM
Partililerin yanı sıra yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Bunlar arasında Mısır, Tunus ve Irak'tan da gelenler var.
Milli Gazete Genel Müdür ve Sahibi Ömer Yüksel Özek, Sevgi Çınarı Derneği Başkanı İsmail Pakyürek, Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, Bilim Araştırma Vakfı Başkanı İbrahim Tuna, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Görenoğlu, İstanbul Grubu Dostluk Derneği Başkanı Ahmet Aluç, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Tuğba Koylan, Kristal İş Sendiası Genel Sekreteri Minur Dinler, Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl de salona gelerek kongreyi izleyenler arasında; Yurtdışından katılan davetliler ise şöyle:  Tunus Sadakat Derneği Başkanı Fethi Abdülkadir, Filistin Sadakat Derneği Başkanı Ayman Halara, Moritanya TAWASSL Derneği Başkanı Ahmet Lemrabat, Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Tahsin Metwalli, İFSO Genel Sekreteri Amed Abdalatti ve Irak İlim Araştırma Merkezi Müdürü Shamil Shaheen.

Bu haber toplam 1563 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT