Rumelihisarı’nda Delisu Şenliği

Rumelihisarı’nda Delisu Şenliği
Rumelihisarı Spor Kulübü’nün düzenlediği Delisu Şenliği 15-17 Haziran tarihleri arasında Rumelihisarı’nda gerçekleşecek.

Rumelihisarı Spor Kulübü Tesisleri’nde, erguvanlar arasından “delisu”yun seyredilebileceği şenlik, 15 Haziran akşam yemeğiyle başlıyor. 16 ve 17 Haziran’da ise tavla turnuvası yapılacak, Rumelihisarlı ve konuk sanatçıların işlerinin sergilendiği standlar açılacak. Ahırkapı Roman Orkestrası ise özgün müzikleriyle şenliği renklendirecek.

Geleneksel 4. Tavla Turnuvası 16 Haziran Cumartesi günü saat 12.00’de başlayacak. Yarı final ve final karşılaşmaları ise 17 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. İlgilenenlerin kayıt yaptırmak için 0532 709 83 71 nolu telefonu araması veya www.rumelihisar.org adresindeki iletişim bölümüne mesaj bırakması gerekiyor.

81 yıllık tarih; Rumelihisarı Spor Kulübü
Sarıyer İlçesinin en eski resmi spor kuruluşu olan Rumelihisarı Spor Kulübü, 1931’de Ressam Şevket Dağ ve arkadaşları tarafından kurulmuştur.
Kulübün 81 yıllık tarihi boyunca, Türk sporuna  sporcu ve spor yöneticisi olarak yetiştirdiği isimler arasında;  yıllarca Futbol Federasyonu Başkanlığı yapan, FIFA As Başkanı Şenes Erzik, uzun yıllar Milli Takımlar Sorumlusu olarak görev yapan Ayhan Bermek, Atletizm Federasyonu Başkanlığı yapmış olan Ali Ergenç, eski milli futbolculardan Erol Togay ile eski milli basketbolcu Ferhan Baras sayılabilir.. Fair-play ilkesiyle İstanbul’da yıllardır mücadelesini sürdüren  Rumelihisarı Spor Kulübü, 1.Amatör Küme’de A takımı ve genç takım, basketbol ve voleybol branşlarında ise A takımları olmak üzere 100'ü aşan lisanslı sporcusuyla Türk sporuna hizmet vermektedir.

Kulüp binasının bulunduğu tesisler 1960'lı yıllarda Vakıflar’dan kiralanmış ve Rumelihisarlıların ortak çalışması ile, sırtlarda kum, taş, çimento taşınarak imar edilmiş, 2000 yılında ise yenilenmiştir.

Bu haber toplam 1990 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT