Ruhi Yılmaz'dan basın açıklaması

Ruhi Yılmaz'dan basın açıklaması
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği yönetimine güçlü uzman bir ekiple aday olan Ruhi Yılmaz üyelere ve kamuoyuna önemli bir mesaj yayınladı.

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği yönetimine güçlü uzman bir ekiple aday olan deneyimli çağdaş uzman dernekçi İşadamı Ruhi Yılmaz üyelere ve kamuoyuna önemli bir mesaj yayınladı.

ŞEBİNKARAHİSAR İÇİN daha bilinçli GÜÇBİRLİĞİ YAPMALIYIZ…

Yenilikçi bir yönetim için üyelerden yetki isteyerek Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Yönetimine talip olan Ruhi Yılmaz, yaptığı açıklamada; bu seçimin çok farklı olacağını yeni dernek yönetiminin projeleriyle önemli hizmetler yapacağını söyledi. Basın açıklamasında önceki yönetimin yaptığı hataları da bir bir tespit eden Yılmaz, daha verimli ve şeffaf bir yönetim için Şebinkarahisarlıları 30 Ocak’ta yapılacak olan genel kurula davet etti. Yılmaz, kazanması halinde yapacağı önemli projelere de değinerek, Şebinkarahisar’ın il olması, derneğin kendi mülkiyetine kavuşması ve daha birçok konuda yapacağı çalışmaları anlattı.

İşte Dernek Başkan Adayı Ruhi Yılmaz’ın Şebinkarahisarlılar arasında çok ses getirecek açıklaması:

Saygıdeğer Şebinkarahisarlılar;

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği 2005 yılından bu yana kan kaybetmektedir. Bu kan kaybına dur demek için bütün üyelerimizin 30 Ocak 2011 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN GENEL KURUL'a  oy kullanmaya davet ediyoruz.  Güçlü, uzman, deneyimli bir ekiple; güdümlü olmayan, küfür kıskançlık ayrımcılık yapmayan medya mensuplarını ve ses sanatçılarını sık sık tehdit etmeyen Şebinkarahisar Sevdası ortak paydasında köy ve mahalle derneklerine aynı saygı ve muhabbetle yaklaşan ilkeli yenilikçi bir dernekçilik anlayışı ile daha iyisini yapmak arzusu ile göreve talip olduk. Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği üyelerini huzursuzluklardan ayrımcılılardan keyfi yönetimlerden güdümlü olmaktan kurtarmak istiyoruz.

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanlığına üyelerden birisi aday olunca sanki yabancı ülke vatandaşıymış gibi görülmesi şahsımı ve üyelerimizi rahatsız etmektedir. Dernek yönetiminden üye listesini ve tüzüğü istedik. Başkan ve yönetimin cevabı siz adaylığınızı açıkladınız rakibimizsiniz size üye listesini veremiyoruz dediler. Şebinkarahisarlılar Yard Derneği bu kadar gizli kapalı kapılar arkasında mı çalışıyor. Ya da gizleyecek ne var?

Üye listesini vermemelerinin nedenleri kendilerine yakın olan isimleri derneğe üye yapıp oy kullandırmak. Ayrıca ölen ve derneğe gelmeyen üyelerin isimleri silinerek yeni üye kayıtlarının yapıldığını biz biliyoruz. Genel kurula giderken bu çalışmaların yapılması ne kadar doğrudur. Dernek kanunları köyler için ilçeler için ve iller için ayrı ayrı çıkarılmadı. Dernekler kanunu bütün dernekleri kapsamaktadır. Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği şeffaf olmalı ve kimliğinde Şebinkarahisar yazan herkes üye olsun ya da olmasın o imkânlardan faydalanmalıdır.

Başkanlık seçimi için pazarlıklar yapılıyor

2005 yılından bu yana sürekli babadan oğula geçer gibi Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği başkanlık seçimi yönetim içinde pazarlık yapılarak seçiliyor. Bu dönem sen ol, bir dahaki dönem ben olayım diye anlaşmalar yapılıyor. Zaten bir dönem başkanlık yapan bir daha yapmasın diye üyelerin genel olarak bir kanısı var.  Bu dönem dernek başkan adayı Bora Kılıç'tı anlaşmaya göre. Ne oldu da yeniden aday olup diğer arkadaşın anlaşma hakkını elinden aldınız? Benim şahsım adına başkanlık sevdam yok. İnanın bu yanlışlıklara ve keyfi yönetim tarzına dur demek ve bu çağdışı zihniyet ve anlayışın değiştirmesi; öteki dernekleri baskı altında tutmamak farklı düşünenleri tehdit etmemek için güzel paylaşımlar ve örnek davranışlar için eskimiş yönetimin mutlaka değiştirilmesini isteyen dernek üyesi hemşerilerimizle birlikte göreve talip olduk. Dışarıdan üyelerden birisi aday olunca hazmedilemiyor. Bütün ambargolar konuluyor. Bu gidişata üyelerimizin ve yöneticilerimizin mutlaka el koymaları gerekmektedir.

Güç birliği yaparak gücümüzü Şebinkarahisar için kullanmalıyız
Dernekte sürekli 5-6 kişi hükümdarlık peşindeler. Şebinkarahisar’ı her yerde her zaman 5-6 kişi yönetmeye çalışıyorlar. Bu anlayıştan uzaklaşılmalıdır. Kimliğinde Şebinkarahisar yazan herkes Şebinkarahisar’ı yönetmeli ve savunmalıdır. Birilerinin başarılı olması o yönetimi sürekli rahatsız etmektedir. Silivri’den Gebze’ye kadar hükmetmeye çalışıyorlar. Ama ne başarabiliyorlar nede başarılı oluyorlar. Bırakmıyorlar ki insanlar başarsınlar ve yapsınlar. Sarıyer’i Sarıyer’deki Şebinkarahisarlı yönetmeli. Gebze’yi Gebze’deki Şebinkarahisarlı yönetmelidir. Silivri’yi Silivri’deki Şebinkarahisarlı yönetmelidir. Ama bunlar başarı olunca hemen kartal gibi tepesine çöküp imha etmeye ve yok etmeye çalışıyorlar. Sessiz kalırsan bir gün seninde başına gelecek bu durumlar. Yoğun olduğumuz bütün ilçelerdeki arkadaşlarımız mutlaka başarılı olmalı. Sonra da bir araya gelip toparlanıp güç birliği yaparak gücümüzü Şebinkarahisar için kullanmalıyız.

Eski dernek başkanlarımızdan birisi, üye listesini vermemelerini bu güne kadar hiç bir başkan liste alıp vermemiş de bugünde gerek yokmuş diye yanlışı bile, bir noter gibi tasdik ediyor. Sayın başkan dernekçiyseniz dernek işi yapınız. Vakıfçıysanız vakıf için çalışın. Her taraf için çalışıp da her tarafı yanlışa itmeyiniz. Ayrımcılık ve gruplaşmalara götürüyorsunuz dernekçiliği çok büyük tehlikeyle karşı karşıya bırakıyorsunuz. Lütfen bir an önce kenara çekilip seyrediniz. Sizden başka eski başkanlardan bir daha örnek gösterin. Bunlar hiç bilmiyorlar da yapamıyorlar da siz mi yönlendiriyorsunuz. Başkanlık yapamayacaksa kimse aday olmasın yapan birileri çıkar. Ya da siz tekrar aday olun ölene kadar siz başkan olarak kalın. Kimse de aday olmasın. Bu sorunu da böylece çözersiniz. Sizden sonrada yerinize bakacak olanı vasiyetle bildirirsiniz.

ŞEBİNKARAHİSAR’IN VİLAYETLİK HAKKI
Dernek iki yıldır vilayetlik için hiç bir zaman çalışma yapmamıştır. Toplantılarda sorulduğunda hükümetin şu an gündeminde vilayetlik yoktur deniliyordu. Tabii ki yönetim ve dernekler olarak haklarımızı gidip oralarda aranmadı ki! Vilayetliğin yolu Ankara’dan geçer. Toplantılarda ve tv ekranlarında vilayetlik verilmiyor. Tek yolu Ankara TBMM. Hükümet Cizre ve Şırnak il olacak denince hareket başladı. Bir an önce bütün dernekler ve kurumlar hep beraber Ankara’ya gitmeliyiz görüşmelere ve temaslara başlamalıyız. Aksi takdirde bütün Şebinkarahisarlılar il oluncaya kadar Ankara’ya çadır kurup oradan vilayetliği alana kadar orada kalmalıyız.

MÜLKİYET SORUNU
Derneğimizin Aksaray’da oteli var. Sağ olsunlar eski rahmetli başkanlar yapmışlar. 1964 yılından bu yana taş üstüne taş koymamışlar. Şebinkarahisar’a yapılan yatırımlar inkar edilemez. Okullar devletten bir kuruş bile alınmadan halkın parasıyla yapılmıştır. Ama şu bir gerçektir ki İstanbul için acil mülkiyet sorunu halledilmeli. Bir yerden kira alınıp da bir başka yere kira ödenmesine sürekli karşı çıkmışımdır. Derneğin aylık kira gelirini krediye bağlasak. İki yılda 150-200 bin TL değerinde bir daire alınır. Bir göz odada olsa yerini alıp acilen taşınmalı.

ÖĞRENCİ BURSLARI
Bu öğrenci bursları her yıl gündemden düşmemektedir. Sosyal bir hizmet ama hizmet amacına ne kadar ulaşılıyor ve faydalı oluyor bunları bilmiyoruz. Öğrenci bursu için bütün iş adamlarından burs parası toplanıyor. Ne kadar toplanıyor. Kaç öğrenciye burs veriliyor? Ne kadar veriliyor? Ayrıca yemeklerde ve toplantılarda söz verip de burslarını vermeyen arkadaşlarımızda var. Ama orda söz verip de vermemenin ne kadar yanlış olduğunu düşünmeliyiz. Burs sözü verip de vermeyen bütün arkadaşlarımızı üyelerimiz bilsinler. Verenler farklı düşünüp vermeyenleri uyanık olarak mı görmeliyiz.

DERNEK GECESİ
Benim gönlüm büyük bir kapalı spor salonunda bütün Şebinkarahisarlıların katılacağı bir şölen yapılması ve 10-15 bin kişinin gövde gösterisiyle yapılan bir geceden yanaydı. O masrafla öyle bir gece yapılırdı. Çok daha faydalı olurdu. Yönetim sağ gösterip sol vurdu. Mülkiyet alacağız diyerek gece yapıldı. Amacı saptırıldı. Mülkiyet alımından tek söz dahi edilmedi. Toplanan paralarda mekâna ödendi. Elde avuçta hiç bir şey yok. Gecenin gelir ve giderlerini açıklama lütfünda bulunmadılar. Karar siz saygıdeğer üyelerimizin.

SARIYER BELEDİYESİ SEÇİM ÇALIŞMALARI
Sarıyer Belediyesinin seçim çalışmaları ve aday tanıtımları 10 OCAK 2009 Sarıyer’de yapılan Kapalı spor salonundaki şölenle başlamıştır. Biz bu çalışmaları 12 Sarıyerli Şebinkarahisarlı arkadaşlarımızla hep birlikte yaptık. Tabi ki bütün organizasyonlarda bütün hemşerilerimiz katıldı. Biz bu çalışmaları yaparken şu anki yönetim görevde bile değillerdi. Ocak sonu göreve geldikten sonra yönetim biz hiç bir partinin ve arkadaşın yanında değiliz. Herkese eşitiz diyorlardı. Şükrü GENÇ kazandıktan sonra bizler saf dışı kaldık. Nedeni ise Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı BELEDİYE BAŞKANI' nı arayıp bireysel olarak hiç bir Şebinkarahisarlının işini yapmayın derneğin haberi olmadan diyor. Seçimi kendi çalışmalarıyla kazandıklarını beyan etmişler. Sadece yazık diyorum. Bu arkadaşlarımızın emeklerine hiç mi saygı duymuyorsunuz. Bunlarda hiç ahde vefada yoktur. Vefa göstermeyenler bir gün kendileri de yok olurlar. Birilerinin başarılı olması birilerini rahatsız etmemeli.

Hepinizi Saygıyla Selamlıyorum.

Ruhi YILMAZ
Şebinkarahisar Dernek Başkan Adayı

Bu haber toplam 1309 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT