Riskli alan ilan edilen Derbent ve FSM eylem yaptı

Riskli alan ilan edilen Derbent ve FSM eylem yaptı
Riskli bölge ilan edilen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ve Derbent Mahallesi’nin sakinleri Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü binası önünde eylem yaptı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü halka, “Eğer istemezseniz, kentsel dönüşüm yapılmaz. Böyle bir şey yok. Siz isterseniz yapılacak. Sizi tapu ve ev sahibi yapacağız” dedi.
 
Mahalle sakinlerinin oluşturduğu yaklaşık bin kişilik grup Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü binası önünde eylem yaptı. 'Evimizi yıkanın villasını yıkarız', 'Armutlu halkındır, rantçıların olmayacak', 'Armutlu bizimdir bizim kalacak' şeklinde slogan attı. Kolilerin içerisinde toplanan yaklaşık 40 bin imza, yetkililere teslim edildi.

fotogaleri.jpg
 
Afet yasasının ikinci maddesine göre oturdukları mahallenin 'riskli bölge' ilan edildiğini aktaran mahalle sakinleri, tapularının bulunmadığını ancak Sarıyer'deki yapıların yüzde 70'inde tapu olmadığını dile getirdi. Vatandaşlar, "Barınma hakkı kutsaldır. Devlet babadır. Devlet hiçbir zaman halka karşı bir karar çıkararak, vatandaşı karşısına almamalıdır." ifadelerini kullandı.

Derbent ve FSM eylem yaptı galerisi resim 2
 
Sizi tapu ve ev sahibi yapacağız
Yapılan görüşmenin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ahmet Ayyıldız, bir açıklama yaptı. Mahalledeki yapıların tapusunun bulunmadığını ifade eden Ayyıldız, "Oturduğunuz binalar riskli. Eğer istemezseniz, kentsel dönüşüm yapılmaz. Böyle bir şey yok. Siz isterseniz yapılacak. Sizi tapu ve ev sahibi yapacağız. Amacımız bu. Sayın bakanımız 'sizlerin istemediği hiçbir şey yapmayacağız' diyor. Bize güvenin. Esenler'de kentsel dönüşüm yapılıyor. Orada yüzde 99,9 oranında anlaşma yapıldı. Sizlerle de böyle anlaşmalar yapılacak. Dedikodulara aldırış etmeyin." ifadelerini kullandı.  
 
Yetkililerden kendilerinin mağdur edilmeyeceği sözünü alan vatandaşlar, eylemine son verdi.

Bu haber toplam 4340 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum