Rapor NEDEN geri çekildi?

Rapor NEDEN geri çekildi?
Kaçak Plaza ile ilgili imar komisyonunun olumsuz raporu Sarıyer Belediye Meclisi’ne gelmeden grup toplantısında geri çekildi.

Sarıyer Belediyesi’nde Maslak’taki kaçak plazaya izin vermek için yoğun çaba harcanırken, Pazartesi günü Amatörler Evi’nde yapılan yemekli grup toplantısında İmar Komisyonu’nun ‘olumsuz raporu’ meclise gelmeden geri çekildi. Madde mecliste görüşülmeye açılmadı. Komisyon raporunun hazır olmaması gerekçe gösterilerek, Cuma gününe ertelendi. Olumsuz raporun neden geri çekildiği merak konusu olurken, ‘Kaçak plazaya izin vermek için ısmarlama yeni bir rapor mu hazırlanıyor?’ sorusu akıllara takıldı.

Komisyonun raporu değişiyor mu?
Üzerinde kaçak plaza bulunan 48 pafta, 154 ada 99 parsel ile ilgili plan tadilatı için İmar Komisyonu’nun oy birliği ile hazırlamış olduğu rapora göre; söz konusu yer ile ilgili Anıtlar Kurulu’nun 1/5000’lik planının olmadığı, ayrıca binada yasal olmayan kaçak katların bulunmasından dolayı komisyon raporunun olumsuz olduğu belirtiliyor. Yemekli grup toplantısında İmar Komisyonu Başkanı Erdal Sarıgöl’ün olumsuz rapor üzerinde direndiği ve bu konuda önemli tartışmaların da yaşandığı gelen bilgiler arasında. Şimdi gündemde kalmak koşuluyla 11 Mart Cuma gününe ertelenen madde ile ilgili İmar Komisyonu’nun raporunun değişip değişmeyeceği merak ediliyor.

Öte yandan Eczacıbaşı projesinde parsel bazında Plan tadilatlarına karşı çıkan bazı CHP’li meclis üyelerinin bu konudaki tavrı da merak edilirken, konuyla ilgili birçok meclis üyesinin rahatsız olduğu ve bu hafta önemli gelişmelerin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Bu haber toplam 1177 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum