'Rantı elinden gitmiş kişilere ihanet'

'Rantı elinden gitmiş kişilere ihanet'
Sarıyer Martı Gazetesi’nin yazarlarından Mustafa Bacaksız, köşe yazısında İstinye Tersane Alanı ile ilgili önemli tespitlerde bulundu.
- MUSTAFA BACAKSIZ - SARIYER MARTI
Sarıyer'de yayın yapan yerel gazetelerden birinde bir başlık gördüm; 
SARIYER BÖYLE İHANET GÖRMEDİ !!! 

Bu başlığı görünce kendimi konuyla ilgili bir araştırma yapmak ihtiyacında hissettim, yaptığım araştırmalar sonucunda gördüm ki aslında geçtiğimiz yıllarda da tersane bölgesinde etkinlik yapan SARIYER BELEDİYESİ değil, AKP'li bir milletvekilinin amcasının oğlu olan ve orada çok güzel bir mekânın sahibi bir işadamı, belediyenin öve öve bitiremediği bu etkinliklerin asıl mimarı. Sarıyer Belediyesi bütün organizasyon yükünü bu işadamına yıkarak kendisini sadece tabelada temsil ettirmiştir. Belediye hizmetten kaçmıştır demek istemiyorum, fakat abartıldığı gibi ramazan etkinliklerinin organizatörü değil yalnızca tabela ismi değişmiştir. Sarıyer halkına ihanet gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bu tarz haberler rant devşirilmesinin yön değiştirmesi sancısından başka bir şey değildir.

Kaldı ki ramazan etkinlikleri içinde bulunulan manevi havaya uygun olmalıdır. Ramazan etkinliklerinde bizim kültürümüzün önemli değerlerinin sergilendiği, seviyeli bir eğlencenin olduğu, gün boyu manevi sorumluluğunu yerine getiren insanların, günün yorgunluğunu atmak için ''11 ayın sultanına'' yakışır eğlencelerin yapıldığı etkinlikler olmalıdır. Ramazan etkinlikleri bu çerçevede düzenlenmediği zaman SARIYER HALKI İHANETE UĞRAMIŞ olur. Çünkü halka ihanet bilmem hangi dükkanın kimin tarafından işletildiği değil, o halkı millet yapan kültürel değerlerin yıpratılmasıdır. Bu sene yapılacak etkinlikler bakalım nasıl olacak?

Milli manevi değerlere ne kadar sahip çıkılacak? Yoksa geçtiğimiz yıllarda ki hatalar tekrar edilip, Sarıyer bölgesindeki milli manevi değerlerle ilgisi bulunmayan gençlerin milletin kızlarına sarkıntılık etmeye çalıştığı ortam mı olacak? Pop şarkıcıları ile milli kültürümüzü hatırladığımız yegane ay olan RAMAZAN ayı uhreviyeti tekrar mı unutturulacak? Yoksa gelenlerin para olarak görüldüğü; 'ben yanında çocuğuyla gelen ailenin cebinden parasını nasıl alırım?' hesabını yapan tüccar zihniyetin bir an olsun halkı rahat bırakmadığı etkinlikler mi olacak.

Şimdi Sarıyer Halkına soruyorum. Sizin için önemli olan RAMAZAN ETKİNLİĞİ Mİ? yoksa etkinliği hangi belediyenin yaptığı mı? Etkinliğin düzenleyicisinin değişmesi Sarıyer halkına ihanet olmaz, olsa olsa rantı elinden gitmiş kişilere ihanet olur. Ve bu ranttan beslenenler vasıtası ile kalan rant kırınıtılarını yiyenlere ihanet olur.
 

Bu haber toplam 9159 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT