Ramazan ibadet ayıdır

Ramazan  ibadet ayıdır
SP İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç, Belediye Başkanı Şükrü Genç’i şu sözlerle uyardı: “Ramazan Eğlence değil İbadet Ayıdır.”

Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç yaptığı basın açıklamasıyla Sarıyer Belediyesi’nin Ramazan ayında düzenlediği konserleri eleştirdi. Açıklamasında: “Halkımız bu faaliyetlerle Ramazan ayının manevi atmosferinden uzaklaştırılmaktadır. Sarıyer Belediyesi illa konser yapacaksa Ramazan ayını buna alet etmemelidir” diyen Gazi Kılıç, Belediye Başkanı Şükrü Genç’i şu sözlerle uyardı:  “Ramazan Eğlence değil İbadet Ayıdır.”

Başkan M. Gazi Kılıç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:Ramazan ayının 9.gününü idrak ederken tüm Sarıyer halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyor ve Sağ salim Ramazan bayramına kavuşmasını diliyorum. Kıymetli Sarıyerliler bildiğimiz gibi her ayın, mevsimin ve yerin kendine has özellikleri bulunmaktadır; Yazın Uludağ’a kayak yapmaya gidemiyorsak kışın da yaylalara gitmiyoruz tıpkı şuan balıkçılarımızın avlanamadığı gibi Ramazan ayının da kendine has özel şartları bulunmaktadır. Ramazan ayı hepimizin bildiği gibi Müslümanların oruç tuttuğu bir aydır. Ramazan, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve İbadet ayıdır. Ramazan sadece midemizi aç bırakma ayı değil dilimizi, gözümüzü, elimizi ve diğer tüm azalarımızı kontrol altına alıp kötü alışkanlıklardan korumamız gereken bir aydır.


Sarıyer Belediyesi konser yapacaksa Ramazan’ı buna alet etmemelidir
Son yıllarda Ramazan etkinlikleri adı altında Ramazan ayının ruhuna uymayan faaliyetler yapılmaktadır. Ramazan ayı vur patlasın çal oynasın zihniyetiyle kutlanacak bir ay değildir. Maalesef Sarıyer Belediyesi de bu kervana katılmış durumdadır. Biz Saadet Partisi olarak Ramazan ayının “eğlence ve konser” ayına dönüştürülmesine karşıyız. Halkımız bu faaliyetlerle Ramazan ayının manevi atmosferinden uzaklaştırılmaktadır Sarıyer Belediyesi illa konser yapacaksa Ramazan ayını buna alet etmemelidir. Belediye başkanı sadece Ramazan ayını eğlence ayı gibi düşünenlerin veya dönüştürmek isteyenlerin değil, Ramazanın ibadet ayı olduğunu bilip değerlendirmek isteyenlerinde belediye başkanıdır.


Ramazan Eğlence ayı değil, ibadet ayıdır
Saadet partisi olarak belediye başkanını uyarıyor ve diyoruz ki “Ramazan Eğlence değil İbadet Ayıdır” Halkımızı daha fazla düşündürecek, paylaşma ve dayanışma duygularımızı arttıracak, Ramazanın manevi atmosferinden istifade edeceği faaliyetlerin de yapılabileceğini belediye başkanına hatırlatıyoruz.


Afrika’nın mazlum insanlarını unutmayalım
Kıymetli Sarıyerliler: Bizler iftar sofralarımız da çeşit çeşit yemeklerle oruçlarımızı açarken dünyanın birçok yerinde bir dilim ekmeğe insanlar da maalesef bulunmaktadır. Özellikle doğu Afrika’da son 60 yılın en kurak yılı yaşandığından açlıktan çocuklar hayatlarını kaybetmektedirler. Bizler için çok fazla bir şey ifade etmeyen 5-10 liralar onlar çok şey ifade etmektedirler. Aç insanların halini daha iyi anladığımız bu mübarek ayda Batı tarafından sömürülmüş Afrika’nın mazlum insanlarını unutmayalım. Resmi ve Gönüllü yardım kuruluşlarımızla irtibata geçerek yardımlarımızı onlara ulaştırmak hepimiz için bir insanlık görevidir. Ulaştıracağınız yardımlar için şimdiden teşekkür ediyor ve hayırlı Ramazanlar diliyorum.


 

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum