'Ramazan eğlence ayı değildir'

'Ramazan eğlence ayı değildir'
Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç, Ramazan boyunca Sarıyer’de konser düzenleyecek olan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i şu sözlerle eleştirdi: Ramazan ayı ne eğlence ne de konser ayıdır. Ramazan ayı İbadet, kaynaşma ve yardımlaşma ayı

Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç yaptığı basın açıklamasıyla tüm Sarıyerlilerin mübarek Ramazan ayını tebrik ederken, Sarıyer Belediyesi’ni ise bu ayda düzenlediği konserlerden dolayı eleştirdi. Açıklamasında Sarıyer Belediyesi’nin Ramazan’ın ruhuna göre hareket etmediğini belirten Kılıç, “Ramazan ayı ne eğlence nede konser ayıdır. Ramazan ayı İbadet, kaynaşma ve yardımlaşma ayıdır” dedi.  Şükrü Genç’in bu konuda bilgi eksikliğinin olduğunu düşündüğünü belirten Kılıç, bu konudaki eksikliğini gidermesi için de kendisine en yakın Büyükdere caminin imamını adres gösterdi.

Çok Kıymetli Sarıyerli hemşerilerimiz
20 Temmuz Cuma günü Mübarek Ramazan ayı’na ulaşmış olacağız. İnsanlara yol gösterici olarak Kur’an-ı Kerim’in gönderilmeye başlandığı, Dünyayı saran zulüm bulutlarının dağıldığı, Rabbimizin rahmetinin sular gibi aktığı bu ayın Sarıyer’imize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.
Ramazan ayı her yıl kaybolan güzelliklerimizi yaşatmaya, yıpranan değerlerimizi yeniden güçlendirmeye gelir. İyilikler bu ayda doruk noktaya ulaşır tüm davranışlarımızı ahlak terazisinde tartarak yapmaya çalışırız. Ramazan ayı; Müslümanlığın rahmetle yoğrulmuş adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş sosyal hayatını bütün insanlığa gösteren rahmet, bağışlanma ve kötülüklerden arınma ayıdır.

Kıymetli Sarıyerliler
Hiç kuşkusuz kıymetli misafirler büyük bir özlemle beklenir, coşkuyla karşılanır ve sevgiyle uğurlanırlar. Manevi değeri Müslümanlar için çok büyük olan ve on bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayı diğer aylara nispetle dini ve sosyal hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Bu ayın farklılığı Kur’an-ı Kerimin bu ayda inmiş olması, onu diğer aylardan daha önemli kılan Kadir gecesinin bu ayın içinde bunması ve bu ayda orucun farz kılınmasıdır.

Bunlara ilaveten Peygamber Efendimiz Ramazan ayını anlatarak şöyle buyurmuştur. “Ramazan ayı öyle bir aydır ki Allah Teâlâ, onun orucunu üzerinize farz kıldı. Bende onun kıyamını gecelerini teravih veya başka ibadetle ihya etmeyi sünnet kıldım. Artık kim inanarak ve sırf Allah rızasını dileyerek orucunu tutar ve gecelerini teravih veya başka ibadetle ihya ederse, anası kendisini doğurduğu gün gibi günahlarından temizlenmiş olur” Ramazan ayı bütün hayırları, bereketleri ve güzellikleri üzerinde toplayan bir aydır. Diğer aylardaki iyilik ve ibadetlere bire on, bire yüz sevap olurken, Ramazan ayında yapılan iyilik be ibadetler için bire yedi yüz ve daha fazlası verilmektedir. Bunun içindir ki zekâtlar ve fitreler bu ayda verilmektedir.

Ramazan ayında sahurun bereketi, iftar vaktinin sevinci, Müslümanların özleyerek bekledikleri anlardır. Komşu, akraba ve tanıdıkların karşılıklı davet ve ikramları, camileri dolduran coşkun cemaatlerin kenetlenmişçesine huşu ile kıldıkları teravih namazları yoksul ve muhtaçları koruyup kollamaya yönelik zekât ve fıtır sadakası, Müslümanların birbirine yaklaştıran, sevgi ve dostluk bağlarının kuvvetlenmesini sağlayan en güzel fırsatlardır.

Kıymetli Sarıyerliler yukarıda kısaca Ramazan ayının dinimizde ve kültürümüzde ne anlama geldiğini sizlere sunmaya çalıştık. Ancak son yıllarda Ramazan ayı ile uzaktan yakından ilgisi olmayan faaliyetlerin Ramazan ayının bir gereği gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.1994 de Refah Partili belediyeler tarafından yolda kalıp evine iftara yetişemeyen ve ihtiyaç sahibi insanlarımızın sadece iftarını açmaları için oluşturulan iftar çadırları bugün tamamen aslından uzaklaşmış ve adeta şov çadırlarına dönmüştür. Yine belediyeler tarafından Ramazan ayı etkinlikleri adı altında; Ramazan ayının özüne ve ruhuna uymayan programlar düzenlenmektedir.

Maalesef bu yanlışa Sarıyer belediyemiz de katılmıştır. Sayın Şükrü Genç’i geçen yılda bu konuda uyarmıştık ve yine diyoruz ki “Ramazan ayı ne eğlence nede konser ayıdır. Ramazan ayı İbadet, kaynaşma ve yardımlaşma ayıdır.” Sn Başkanın bu konuda bilgi eksikliği olduğunu düşünüyoruz yukarıda anlattıklarımız yeterli gelmiyorsa yanı başında bulunan Büyükdere cami imamından bu konuda daha fazla bilgi sahibi olabilirler. Yine Sn başkanın birilerine konser sözü varsa lütfen buna mübarek Ramazan ayını alet etmesinler diğer on bir ayda buyurup yapsınlar. Basından öğrendiğimiz kadarıyla İstinye tersane alanında düzenlenen etkinliklere belediyenin 100.000 TL bütçe ayırdığı ifade edilmektedir. Bu bütçe 100 ihtiyaç sahibi aileye yardım olarak verilse sosyal belediyecilik adına çok daha isabetli bir iş yapılmış olurdu ve 100 Sarıyerli ailede Ramazan ayını daha huzurlu yaşayıp sevinçle bayrama ulaşmış olurdu.

Ramazan ayı, Rabbimize karşı yerine getirmekle sorumlu olduğumuz bir ibadet ayı olmanın yanında, toplumun fertleri arasında kaynaşma, dayanışma ve yardımlaşmanın sağlanmasında, millî ve dinî birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesinde önemli rol oynayan dinî ve millî bir kültürdür. Bu anlayış içinde idrak edilen Ramazan ayı ve tutulan oruçlar, dünyada ve özellikle çevremizde meydana gelen hadiseleri de dikkate aldığımızda, bize millet olarak bir Ramazan ayını daha huzur ve güven içinde idrak etmenin anlayış ve sevincini yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Sarıyerli hemşerilerimizin mübarek ramazan ayını tebrik ediyor,  sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.

M. Gazi KILIÇ
Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı

Bu haber toplam 2219 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT