Pınar'da dayanışma örneği

Pınar'da dayanışma örneği
Pınar Mahallesi’nde Kurban Bayramı öncesi çok önemli bir sosyal dayanışma örneği yaşanıyor.

Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz’ın öncülüğünde başlatılan ve mahalledeki esnafında destek verdiği yardımlaşma kampanyasında ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara giysi konusunda yardım yapılıyor. Geçen yıl başlatılan ve bu yıl da devam eden kampanya çerçevesinde, vatandaşlar yeni ve ya az kullanılmış kıyafetlerini muhtarlık aracılığı ile ihtiyacı olanlara ulaştırıyor. Mahalle muhtarlığının karşısındaki boş dükkânda toplanan ayakkabı, giysi, çanta, oyuncak gibi ürünleri ihtiyaç sahipleri kendileri seçerek alabiliyor.

pinardayanismaiceri_133710107.jpg

Muhtar Yılmaz, “Vatandaşlardan destek bekliyoruz”
Kurban bayramına kadar devam edecek kampanya için konuşan Muhtar Ayhan Yılmaz, “Toplumumuzda bu tür çalışmalara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Böyle çalışmalar sosyal dayanışma için de oldukça önemlidir. Bu anlayışla geçtiğimiz yıl yerimiz olmadığı için kampanyayı muhtarlığın önünde başlattık. Bu yıl da çalışmamıza boş olduğu için sahibinden rica ederek bu dükkânda devam ediyoruz. Maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız yeni kıyafetlerle katılıyor. Birçok mahalleli kullanmadığı kıyafetlerini getirerek katkıda bulunuyor. Bizde köprü vazifesi olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Kampanyaya duyarlılığından dolayı katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Ve daha çok vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz” dedi. 

Fadik Eker (Esnaf): Çok önemli bir kampanya
Mahallede eczacılık yapan ve kampanyaya destek veren Fadik Eker ise şunları söyledi: “Muhtarımız çok önemli bir kampanya başlattı. Kendim sonuna kadar destek veriyor ve diğer vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Vatandaşlarımız kullanmadığı kıyafetleri getirip burada ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilir. Böylece atmak ya da saklamak yerine bu kıyafetler iyi bir şekilde değerlendirilmiş olur” diye konuştu.

Bu haber toplam 1343 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT