Pınar’da bir sorun daha çözüldü

Pınar’da bir sorun daha çözüldü
Pınar Mahallesi’nde önemli bir sorun daha çözüldü. Kavşak çalışması ve trafik ışıklarının konulmasıyla çok sayıda kişinin ulaşım sorununa neşter vuruldu.

Pınar Mahallesi’nde İstinye Boğaziçi Siteleri D Blokları'nın önüne kavşak çalışması yapılarak, trafik ışıkları konuldu. Bu çalışmayla vatandaşların toplu taşıma araçlarını daha rahat ve kısa yoldan kullanmaları için önemli bir avantaj sağlandı.

Muhtar iddiayı kazandı
Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz yaklaşık 4 ay önce burada düzenleme yapılması için İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne dilekçe verdi. Ancak bazı mahalle sakinleri buranın yapılacağına inanmadı ve hatta bu konuda Muhtar Yılmaz ile iddiaya bile girdiler. Ancak Muhtar Ayhan Yılmaz’ın takipçiliği ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan’ın da araya girmesiyle vakit geçmeden burada çalışma başladı. Mahalle sakinleri iddiayı kaybetse de mahalleye gelen hizmetten memnun.



Muhtar Yılmaz’dan teşekkür
Konuyla ilgili Sarıyer Manşet’e konuşan Muhtar Yılmaz, “Vatandaşlar İstinye’ye inmek için bu caddeyi kullanmak zorundaydı, ancak geçiş yoktu. Geçiş olmayınca özellikle öğrenciler oldukça uzun yol yürüyerek, Balabandere’de otobüse binmek zorunda kalıyordu. Bu konuda çok ciddi eleştiriler alıyorduk. Bu sıkıntının çözülmesi için talebimiz oldu ve bu talebimize olumlu yanıt verildi. Bu noktada başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş’a, yine problemlerimizle yakından ilgilenen İBB Meclis Üyemiz Halil Canarıkan’a ve Sarıyer Belediyesi’nin eski Fen İşleri Müdürü Nüvit Demircan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle halkı hizmetten memnun
Bu önemli ulaşım probleminin çözülmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade eden mahalle halkı ise, “İstinye’ye inmek için çok otobüse binemiyorduk. Kavşak olmadığı için karşıya geçmek tehlikeli bir durum yaratıyordu. Çocuklarımız okula giderken otobüse binmek için uzun yol yürümek zorunda kalıyordu. Ancak bu kavşak ve ışıklandırma çalışmasıyla mahallemize önemli bir hizmet yapıldı. Muhtarımız uğraşırken çözüleceğine inanmıyorduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştular.

Bu haber toplam 6362 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum