Personel böyle fişlendi

Personel böyle fişlendi
Sarıyer Belediyesi’nde personelin fişlendiği ve bu fişlemelere göre sürgüne gönderildiği ortaya çıktı.

Sarıyer Belediyesi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de şok fişleme belgeleri ortaya çıktı. Hazırlanan fişleme listelerinde belediye çalışanlarının karşılarına “AKP’lidir çöpe sürülmelidir, CHP’lidir zararsızdır yerinde kalmalı”  ifadelerinin de yer aldığı liste gündeme bomba gibi düştü. Konuyu meclis toplantısında belgeleriyle gündeme getiren AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta, belediye başkanı Şükrü Genç ve ekibini adeta topa tuttu.  Fişleme listelerini 28 Şubat andıcına benzeten Özbalta, “Siz halk partisi değil halk düşmanısınız” dedi.

Fişlemeyi kimler yaptı
İddiaya göre, fişleme listesi CHP’nin Sarıyer Belediyesi’ni kazanmasından hemen sonra oluşturuldu. Eski belde belediyesi olan Bahçeköy’ün son seçimlerde Sarıyer Belediyesi’ne katılmasından sonra personelden sorumlu olarak görevlendirilen Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın oradaki görevlilerden personelin siyasi görüşleri ile ilgili rapor istedi. Eski Meclis Üyesi Yılmaz Tank aracılığı ile Şinasi Yalçın’a verilen raporlarda personelin siyasi görüşleri karşılarına yazıldı. Bu fişleme listelerinde isimleri yer alan personelin temizlik ve asfalt gibi ağır işlerde çalıştırılmak üzere sürgüne gönderildiği ve şu anki çalışma yerlerinin listeyle denk olduğu belirtiliyor.

cemilozbaltabelge_598479028.jpg

AK Parti’lidir sürülsün, CHP’lidir zararsızdır
Hazırlanan fişleme listelerinde 28 isim yer alıyor. İsimlerin karşılarında tek tek, “AKP’lidir tehlikelidir çöpe sürülmelidir, CHP’lidir zararsızdır yerinde kalsın” ifadeleri yer alıyor.  Öte yandan bu listelerin sadece Bahçeköy’e ait olduğu ve bunun gibi daha birçok listesinde olduğu iddia ediliyor. 

Özbalta, “Liste 28 Şubat andıcı gibi”
Fişleme listelerini 28 Şubat andıcına benzeten AK Partili Cemil Özbalta, şunları söyledi. “Şu elimde gördüğünüz iki belge siz belediyeye geldiğinizde fişlediğiniz insanlarla ilgili. Burada, şu, şu kişiler AK Partili temizliğe sürgün. Şunlar CHP’li onlar kalmalı. Şunlar MHP’li onlar sürgün vs. Değerli Sarıyer halkı şu anda Ergenekon’u dışarıda aramamıza gerek kalmadı. 28 Şubat ihtilalini yapanlar şu anda karşımızda duruyor. Yazıklar olsun sizlere yazıklar olsun. Ben sizi gerçekten adaletli hükmeden insanlar olarak bilirdim. Sayın başkan bundan sonra ağzınla kuş tutsan sana itimadım ve güvenim kalmamıştır. Siz her şeyi yaparsınız. Bu saatten sonra size ve ekibinize daha dikkatli olmamız gerektiğine inanıyorum.  Sizi bu yaptığınızdan dolayı önce Allah’a sonra da Sarıyer halkının vicdanına havale ediyorum” dedi.

“Halk partisi değil halk düşmanısınız”
“Şimdi size soruyorum bu mu sizin halkçılığınız, bu listeye bakıldığında siz halk partisi değil halk düşmanısınız. Ergenekon’u burada devam ettirmişsiniz” dedi.

  İşte el yazısıyla yazılmış olan o liste 





Bu haber toplam 2296 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum