Paylaşım toplantısında buluştular

Paylaşım toplantısında buluştular
Prof. Dr. Doğu Ergil muhtarlara demokrasi, anayasa, eğitim gibi konularda konferans verdi.

Ufuk Okulları Halkla İlişkiler Birimi tarafından organize edilen konferansa Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli ilçesinin muhtarları katıldı. Beşiktaş, Beyoğlu ve Kağıthane kaymakamlarının da katıldığı konferansa ilgi yoğundu.

Ufuk Okulları, iletişimin, saygı ve sevginin önemli hale geldiği günümüz dünyasında bu değerlerin daha sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için çeşitli paylaşım toplantıları düzenliyor. Bu bağlamda bir yenisini daha düzenlediği konferansın konuğu Prof. Dr. Doğu Ergil oldu. Yemek ve açılış konuşmaları ardından 9. Türkçe Olimpiyatlarının tanıtım videosu izlendi.

Sinevizyonun ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Ergil, konuşmasına başlamadan önce bu okulların açılmasına vesile olan herkese teşekkürlerini ileterek, “Biz ülkemizde bile doğru bir şekilde Türkçe öğretemezken bu insanlar 120 ülkede Türkçe öğretiyor, Türk Bayrağı dalgalandırıyor ve Türkiye’yi tanıtıyor. Onları gönülden tebrik ediyorum.” diye konuştu. Konfransa katılımcılardan soru alarak yapacağını belirten Ergil Japonya Tsunami felaketi için yazdığı yazıyı okumasıyla son buldu.

Prof. Dr. Ergil eğitim, ekonomi ve üretim ilişkilerine değinerek Einstein’in “hayal etmek (tasarlamak) bilgiden daha önemlidir” sözünü hatırlattı. Modern eğitimde ise bilginin ön planda olduğunu belirten Ergil, “aslında üretmek için eğitim gereklidir. “ dedi. Ergil “Eğitim farklılık üretmeye odaklıdır. Eğitim düzeyi ile demokratik gelişim düzeyi doğrudan ilişkilidir.” diye konuştu.

Japonya’daki tsunami felaketine de değinen Ergil, “Felatin yaşandığı  günden beri ekranlarda ne bir kavga, telaş, panik görüntüsü, ne de bir cenaze, yıkıntılardan çıkarılan insan görüntüsü görmedik. Bu insanların ne kadar eğitimli ve saygılı olduklarını toplum olarak belli bir gelişmişlik düzeyine ulaştıklarını gösteriyor” dedi.

Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT