Özdemir: İsteğinizin dışında bir çözüm olmaz

Özdemir: İsteğinizin dışında bir çözüm olmaz
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nin sakinleriyle ilçe binasında bir araya geldi.

 

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nin sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “Başından beri FSM’nin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Kimse merak etmesin, halkımızın menfaati ne yöndeyse çözüm öyle olacaktır. Bizim kentsel dönüşümdeki modelimiz Derbent’tir. Bunun dışında bir çözüm kabul etmeyiz” dedi.

akparti_fsm_top1.jpg
 
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in hazırladığı rapora dayanılarak riskli alan ilan edilen Fatih Sultan Mehmet (Armutlu) Mahallesi’nin sakinleriyle ilçe binasında bir araya geldi. FSM Muhtarı Osman Karaçam, Dernek Başkanı Fazlı Ceylan ve çok sayıdaki mahalle sakinini kabul eden Özdemir, “Başından beri FSM’deki vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu sıcak gelişme bizim de yeni bilgimiz dâhilinde olan bir durum. Biz de gerekli yerlerle temasa geçtik. Sayın Bakanımızla bir görüşmem olacak, daha sonra gerekirse Ankara’ya da gideceğim. Kimse merak etmesin, halkımızın menfaati ne yöndeyse çözüm öyle olacaktır” dedi.
 
FSM’nin yanında olmaya devam edeceğiz
Başkan Özdemir, "2002’de Genel Başkan Yardımcımız sizi yaşadığınız sıkıntılı süreçten uzaklaştırdı. Daha sonra trampa denedik ama mahkeme iptal etti. İTÜ, Teknokent projesi çıkarttı, eski ilçe başkanımızla ‘bu yanlıştır’ dedik ve rica üzerine geri adım attırdık. 10 yıldır sizin hep yanınızdayız, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu süreci de beraber takip edeceğiz” diye konuştu.

akparti_fsm_top3.jpg
 
Kentsel dönüşümdeki modelimiz Derbenttir
Hükümetin deprem riskini göz önünde tutarak bütün ülkeyi yenileme konusunda bir süreç başlattığını vurgulayan Özdemir, “Biz çözümü şehri yenilemekte görüyoruz. Ancak bizim kentsel dönüşümdeki modelimiz Derbent’tir. Derbent Projesi Türkiye’ye örnek olacak bir projedir. Bu çalışma yürüyor. Sarıyer’de Pınar Mahallesi gibi mahallelerimizde de bu yönde talep var. FSM’deki halkımız isterse orada da aynı proje uygulanır. Bunun dışında bir model kabul etmeyiz. İnsanları yerinde, komşularıyla, bire bir dönüşümler yapılarak modern meskenlerde oturtmak niyetindeyiz. Bu uygulamalar gerçekleşecekse bu şekilde gerçekleşecektir. Bu mahallelerin hassasiyetlerini gözeterek çözüm konusunda herkesin taşın altına elini koyması gerekir. Çözüme en yakın proje de bu projedir ve bu projeyi şekillendirecek olanlar da yine bizleriz." dedi.

akparti_fsm_top2.jpg
 
Vatandaşlar: 'Kimse üzerimizden siyaset yapmasın'
Toplantıya katılan FSM’li vatandaşlar Özdemir’e teşekkür ederek bu süreçte beraber hareket etmek istediklerini belirttiler. Bazı vatandaşlar ise bazı partilerin konuyu siyasi malzeme yapmasına tepki göstererek “Kimse üzerimizden siyaset yapmasın. Hangi parti olursa olsun biz mahallemizde çözüm istiyoruz” diye konuştular.  
 
Toplantıya İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Sarıyer Belediye Meclis Üyesi İsmail Bülbül, Mehmet Çakır ve ilçe yöneticileri katıldı. 

Bu haber toplam 3158 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum