Özdemir gelişmeleri değerlendirdi

Özdemir gelişmeleri değerlendirdi
Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahallelerinin Sarıyer Belediyesi'ne bağlanmasını AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir Sarıyer Manşet’e değerlendirdi. Özdemir, “Sarıyer doğal sınırlarına kavuşuyor” dedi.

Sarıyer Manşet’e sıcak gelişmeyi değerlendiren Başkan Özdemir, “Bu çalışma Sarıyerlilerin yıllardır beklediği bir çalışmadır. Daha öncede denenmiştir ama gerçekleşmemiştir. Yeni çıkan kanunda Sarıyer’e 8 köy bağlanıyor ve Sarıyer doğal sınırlarına kavuşuyor. TEM’den bu taraf Sarıyer’in oluyor. Bu yasayla Sarıyer’in katma değeri artıyor. Maslak, Oto Sanayi Sitesi belediyenin çok yüksek gelir elde edeceği yerlerdir. Biz olaya bu yönden bakıyoruz. Hacıosman’a kadar Şişli’nin sınırının olması abesle iştigaldi. Yıllarca konuşulan bu konu sonuca bağlanmış oldu. Aynı zamanda Sarıyer'in 8 köyü de belediye sınırlarına girmiş oldu. Bu konsept bir çalışmadır. 29 Büyükşehir’de yürütülen bir çalışmadır Sarıyer’e has bir şey değil. Biz Sarıyer kazansın için uğraşıyoruz bu çalışmaya siyasi olarak bakmadan Sarıyer’in kazandığını rahatça söyleyebiliriz. Her siyasetçi, her politikacı, her belediye başkanı bu olaya bu gözle bakmalıdır” dedi.

Belediye Başkanı zevkten böyle konuşuyor
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in konuyla ilgili kendisine yakın bir yerel gazeteye yaptığı açıklamaları da değerlendiren Başkan Özdemir, “Sarıyer Belediye Başkanı bu çalışmayla ilgili olarak kendisine yapılan operasyon olarak demeç vermiş. Tikiyi kümese bekçi yapmışlar, tilkiye ne düşünüyorsun demişler gülmekten konuşamıyorum demiş. Belediye Başkanı da zevkten böyle konuşuyor. Köyler, Maslak, Huzur Mahallesi, Ayazağa Sarıyer’e bağlanmış, Sarıyer’in geliri yükselmiş, kendisine göre CHP’nin oyları artmış olandan çok memnun. Dolayısıyla ucuz kahramanlıklara yeltenmesin. Bu Sarıyer’in hayrına bir çalışmadır. Herkes bu gözle bakmalıdır” diye konuştu.



Yarın Sarıyer için çok güzel olacak
Geçtiğimiz hafta İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan ve Hüseyin Coşgun’la birlikte Ankara’ya çıkarma yapan Özdemir’in bu konularda ciddi görüşmeler yaptığı biliniyordu. Özdemir bu konuyla ilgili de şunları söyledi: “Sarıyer ile ilgili doğal sınırların oluşması için biz de Ankara’ya gittik. Büyükşehir Kanunu ile köy tüzel kişilikleri kaldırılıyor, nüfusu az olan beldeler kaldırılıyor, il özel idareleri lav ediliyor. İl Özel İdareleri’nin yapacağı hizmetleri artık Büyükşehir verecek. Sadece Büyükşehir olan illerde de köy kalmıyor, mahalle olarak ilçelere bağlanıyor. Sarıyer’de köyler mahalle olacak. Milletvekillerimizle, Genel Başkan Yardımcılarımızla, Bakanlarımızla istişarelerimizi yaptık. İl Başkanı ve Büyükşehir Başkanımızla görüştük. Bu çalışmalar içerisinde mevcut bugüne geldik. Kanunun geçmesini Sarıyer için hayırlı bir sonuç getireceğini düşünüyorum. Yarın Sarıyer için çok güzel olacak."

AK Parti’nin henüz belirlemiş olduğu bir adayı yoktur
CHP’ye yakın bir gazetenin eski Milletvekili Selami Uzun’un adaylığını ile ilgili yaptığı haberlerle ilgili sorularımızı cevaplayan Özdemir, “AK Parti’nin malum bir gazetede yer aldığı gibi belirlenmiş bir adayı yoktur. Selami Bey bizim eski bir bürokratımız, eski bir milletvekilimizdir. Bunu farklı gösteripte AK Parti içerisine nifak sokmaya, ikililik oluşturmaya kimse yeltenmesin buna müsaade etmeyiz” dedi.

Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giden AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir; Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun ve İlçe Yöneticisi Buse Subaşı ile birlikte Ankara’da çeşitli görüşmeler yapmıştı.





Bu haber toplam 5249 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT