Özdemir, 'CHP Sarıyer'de eridi'

Özdemir, 'CHP Sarıyer'de eridi'
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir 12 Haziran seçimlerini değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi.

Özdemir, “Vatandaşımız bu seçimlerde güven ve istikrar dedi. Sarıyer’de de emanet oylarımızı geri geldi. Sarıyer’de yolsuzluklara bulaşmış kendisini lekelemiş bir belediye başkanı var. CHP Sarıyer’de eridi. Bugün seçim olsa Sarıyer’de belediyeyi AK Parti kazanır” dedi.

İstinye Sosyal Tesisleri’nde seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir şunları söyledi: “Vatandaşımız güven dedi, istikrar dedi ve hizmete oy verdi." dedi. 'Bunun dışında popülist politikalar, ayağı yere basmayan vaatleri vatandaşlarımız taraf bulmadı' diyen Özdemir, “Sarıyer’de 2009’daki emanet oylarımızı geri aldık. O günkü şartlar gereği vatandaşımız bize bir ihtar vermiştir. Biz bu ihtarı iyi değerlendirdiğimizi düşünüyoruz. O günden bugüne vaatlerimiz, sözlerimizi tek tek yerine getirmenin gece gündüz derdine düştük. Bu 2 yıllık süreci bunlarla geçirdik” dedi.

Muhalefet Sarıyer’de korku politikası izledi
Muhalefet partisi Sarıyer’de korku politikası enjekte etti. Kılıçdaroğlu nasıl CHP’nin söylemini değiştirip popülist politikalar üzerinden politika güttüyse Sarıyer’de CHP’de vatandaşı korkutmak, mülkiyeti üzerinden siyaset yapmayı kendisine ilke edindi. Seçim sonuçlarına baktığımız aman bu korku politikasının da tutmadığını görmüş oluyoruz. Vatandaş burada AK Parti’ye güvenmiştir, bizim problemimizi ancak siz çözersiniz, oyumuz size gereğini yapın demiştir. Biz bu sonuçları bu şekilde okuyoruz.

Vatandaşımız hizmetin karşılığını verdi
Hizmetin karşılığını vatandaşımızın verdiğini gördük. Bizim en büyük kazancımız budur. Vatandaş hizmete oy veriyor. Başbakanımız balkon konuşmasında da sadece vatandaşlarımıza değil, 2023 vizyonu gereği dünya ülkelerine de mesajlar verdi. Biz artık lider bir ülke olacağımızı ve bunun kaçınılmaz olduğunu da gereği için de her şeyi yapan bir parti olduğumuzu ortaya koyduk. Artık Türkiye kabuğuna çekilmiş ülke olmaktan ilelebet çıkmıştır. Vatandaşımız yaşam refahının arttığının farkında. Her iki vatandaşımızdan biri AK Parti’ye oy vererek, istikrardan memnun olduğu mesajını verdi. Türkiye kazandı, milletimiz kazandı.



2014’ü düşünüyoruz çıtayı daha da yükselteceğiz
Biz hizmet üretmek mecburiyetindeyiz. Kendimizle yarışıyoruz ve çıtayı yükseltiyoruz. Çıtayı düşürmek gibi bir lüksümüz yok. Devamlı yukarı taşımak durumundayız. 2014 yerel seçimlerinde mevcut sonuçları daha da yukarı taşıyacak bir Sarıyer İlçe Teşkilatı olacaktır.

Sarıyer 2,5 yılda belediyeye ihtar verdi
210 bin seçmenli Sarıyer’de şuana kadarki en çok vatandaş katılımın olduğu bir seçim gerçekleşti. Bu bir rekor. Her kesimden vatandaşımız sandığa gitmiştir. 2009’da AK Parti’ye vatandaşımız ihtar vermiştir. Sarıyer’de iktidarı başka bir limana emanet olarak vermiştir. 2009’dan bugüne 2 yılı devirdik. Vatandaş bu seçimde dedi ki, 2,5 yıl süre zarfında sana verilen krediyi tükettin, hiçbir şey yapamadın, basit belediyecilik hizmetlerini bile aksattın, vaatlerinin 1 tanesini bile gerçekleştiremedin, belediyenin 2,5 yıl görev süresi kalmasına rağmen kendine çeki düzen ver dedi. Biz sonuçları bu şekilde okuyoruz.

Bugün seçim olsa belediyeyi kazanıyoruz
Sarıyer’in başka bir ilçede olmayan özel bir durumu var. Belediye sınırları ile köy sınırları farklı. Köylerde oturan vatandaşlarımız Sarıyer Belediyesi’ne oy kullanamıyor. Sarıyer Belediyesi sınırları içerisinde biz 66,614 oy almışız, CHP ise 64,354 oy almıştır. MHP ise 16,400 oy almıştır. Köyleri hesaba kattığımızda CHP 73,900, AK Parti ise 71,300 oy almıştır. Şuanda bir seçim olsa AK Parti’nin Sarıyer Belediyesi’ni 2500 oy farkla alacağının net yorumsuz bir sonucudur.

Sitelerde çalışmalarımız devam edecek
Köylerde bir nüfus artışı var. 2007’de 51 bin oy almışız, CHP ,se 46,800 oy almış. Köylerdeki seçmen sayısı o zaman 11 bin iken, şuan 21,500 olmuştur. Her gün göç alan, yeni yerleşim yerlerinin açıldığı bir bölge. Referandumda güvenlikli sitelerin neden AK Parti’ye oy vermediğini araştırmak üzere çalışmalar yaptık. Bu süreç devam edecek. Biz bu kesime de kendimizi anlatmanın, tarafsız gözle bizleri tanımaları için vesileler arıyoruz. Önümüzdeki zamanlarda bu çalışmaların meyvelerini de alacağız.

CHP’nin birinci olduğu mahallelerde makas kapandı, diğer mahallelerde makası açtık
Rumelihisarı’nda 2500 oy fark varken biz bunu 2500’e düşürdük. Tarabya’da 2000 oy fark varken, şuanda farkı 1000’e düşürdük. CHP’nin çok yoğun oy aldığı mahallelerin tamamında AK Parti arayı kapatarak oy farkını düşürmüştür. Bizim birinci olduğumuz mahallelerde ise CHP ile oy farkımızı daha da arttırdık. 2009’da Kocataş’ta üçüncü partiyken şuan da açık ara farkla birinci partiyiz. Mülkiyet meselesinin en çok kaşındığı ve özellikle CHP ile belediyenin bütün imkânlarını seferber ettiği, özel çalışma yaptığı FSM, Reşitpaşa ve Derbent’te seçim sonuçlarında AK Parti birinci parti olarak oylarını arttırmıştır.

Vatandaş belediyeye inanmadı
Bu süreçte Cumartesi günü dâhil, belediyelerin anons aracını gezdirerek, telefonlara mesaj çekerek, gazete veya bültenlerle seçimden sonra buralarda yıkım yapılacak diyen bir belediye bu mahallelerde mağlup olmuştur. Vatandaşımız onlara sizin söylediklerinize inanmıyoruz demiştir. Biz bu süreçte hükümet binasının açılması ve büyükşehir arazilerinin tapularının verilmesi bir dönüm noktasıdır. Hacıosman Metro’sunun açılması, karayolu tünelinin bitmesi, Ferahevler de, Bağlar’da, Poligon’da, Maden’de tapuların verildiğini de gören vatandaşımız, dün ne konuştularsa bugün gerçekleşiyor diyerek AK Parti’yi birinci parti yapmışlardır.

Ödevlerimizi yapmaya devam edeceğiz
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak taahhütlerimizin tamamının birebir takipçisi olacağız. Hastane sürecini bundan sonra takipçisi olacağız. Temelinin atılması ve 2014’e kadar yetiştirilmesi adına çalışmalarımız olacak. Vakıf arazileri konusunda Çayırbaşı’nda, Cumhuriyet’te müracaatlar var. Bunların biz takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek adına çalışmalarımız devam edecek. Keza FSM’de ve Vakıfbahçe’de İTÜ ile alakalı vatandaşımızın sıkıntısını çözmek birinci derecede bizim ödevimizdir. Bundan sonraki süreçte eylem planımızın ilk sırasındadır. Bundan sonraki süreçte de ilkeli duruşumuza devam edip, halkımıza hiçbir zaman yalan söylemeyeceğiz.

CHP bu seçimlerde eridi
CHP bu seçimlerde erimiştir. Sonuçlara baktığımızda 10 bin yeni seçmen ve solda tek parti olmasına rağmen DSP oylarının 8500’lük oyunu almasına rağmen CHP’nin oylarını eridiğini rahatça görmüş oluruz. AK Parti olarak bu bizim için iyi bir sonuçtur. İnşallah bundan sonraki hedefimiz 2014 yerel seçimleridir. Bu tabloyu mevcut haliyle bırakmadan 2500 farkı daha yukarılara çekerek, Sarıyer içerisindeki dinamikleri de göz önünde bulundurarak güzel bir adayla AK Parti Sarıyer Belediyesi’ni 2014’te alacaktır.



Ali Düşmez: “Herkes üstüne düşeni yaptı, sonuç güzel”
Toplantıya katılan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali Düşmez ise, "Sarıyer’de biz hedeflerimize uygun işler yapmaya çalıştık. Biz ilçemizde birliktelik ortaya koyarak herkes yapabileceğini yaptı. Mahalle teşkilatımızın, tüm partilerimizin özverili bir şekilde çalıştıklarını gözlemledim. Yerel seçimlerde de biz bu tempoyla, yaptığımız hatalar ve eksiklerimizden ders alarak çok güzel bir kadroyla o seçimi de alacağımızı düşünüyorum. Biz Sarıyerliler ile birlikte yola çıktık, onlarla birlikte en iyi hizmeti bu kadrolarla vereceğiz.

Sarıyer’de yolsuzluklara bulaşmış kendisini lekelemiş bir belediye başkanı var
Gazetecilerin 'CHP’nin oy kaybetmesindeki temel neden belediye başkanı mıdır?' sorusuna ise, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, "Sadece belediye başkanı olduğunu düşünmüyorum genel başkanlarının da sorumlu olduğunu düşünüyorum. İnsanlar artık ayağı yere basmayan vaatlere prim vermiyor. Yeni bir CHP adı altında ortaya çıkması, hayallerin ötesine gitmeyen söylemleri kaybettirmiştir. Siyasetçiye güven gerekiyor. Sarıyer’de ise hiçbir altyapısı olmayan bir belediye başkanı var. Ekibini 3 kere değiştirmiş. Yolsuzluklara bulaşmışlar. Yolsuzluk olayından dolayı içeri girip çıkmalar Sarıyer’i ve kendisini lekelemiştir. Kendilerine de hiçbir vizyon yok. Sarıyer’de büyük projeleri bir kenara bırakın basit hizmetleri bile yapamıyorlar" dedi.

Dünya değişti ama bunlar İhsan Yalçın’ın kafasıyla Sarıyer’i yönetiyorlar
İhsan Yalçın döneminin kafa yapısıyla göreve gelmişler ve Türkiye’nin hiç değişmediğini zannettiler. Sarıyer de değişti Türkiye’de değişti dünya da değişti. İhaleleri ellerine yüzlerine bulaştırdılar. İhsan Yalçın döneminde kafa yapısını geri getirdiler. Bu da tutmadı. Tek sığındıkları şey korku politikası. İnsanları mülkiyetle korkutarak AK Parti’den oy alacaklarını zannetmekten vazgeçmeleri gerekiyor.

Belediye başkanı sözlerine dikkat etmiyor
Meclis üyeleri ile belediye başkanı ile arasında yaşanılanlar hakkındaki sorusya ise, Özdemir, "Sarıyer Belediye Başkanı maalesef sözlerine dikkat etmiyor. Bizim için söz senet demektir. Sen AK Parti iktidarını yalancılıkla suçlarsan, bunlar tapu falan vermiyor dersen benim meclis üyem orada sessiz kalmaz. Bir kere edebe, seviyeye dikkat etmesi gerekiyor. Nezaket sınırlarının dışına çıkması bizim suçumuz değil.  Söyleyeceklerini nezaket sınırları içerisinde konuşsa orada ortam gerilmez. Sen alay edeceksin, yalan söyleyeceksin biz de susacağız. Böyle bir şey olmaz. İftira atarak hiçbir yere varamazlar“ dedi.

Adliye için belediye de üstüne düşeni yapsın
Özdemir Sarıyer Adliyesi’nin taşınmasıyla ilgili soruya ise; “CHP zihniyetinde çözmek değil bir şeyi devamlı söylemek var. Bu konudan siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Sarıyer’den bir tane çivinin gitmesi beni rahatsız eder. Adliye ile alakalı Adalet Bakanlığı ile görüşmelerim sürüyor. Ama bu tek taraflı olacak iş değil. Gaziosmanpaşa, Beykoz Adliye için sıfır, mükemmel binalar verdiler. Orada da bunları belediye başkanları yaptı. Sen Sarıyer Belediye Başkanı olarak kime, ne önerdin? Yine biz şunu ver, bunu ver diye zorluyoruz. Sende elini taşın altına koy” dedi.

Belediye binasına destek de olmam engel de
Özdemir, 'Yeni belediye binasının yapımına destek veriyor musunuz?' Sorusuna ise, 'Destek de vermiyorum, engel de olmuyorum. Yapacaksa yapsın bizim hiçbir engelimiz yok. İstediği gibi hafriyatını alıp inşaatına başlayabilirler. Ortada hiçbir engel yok' dedi.

Balıkçılar çarşısını 2014’te biz yaparız
Balıkçılar Çarşısı ile ilgili sorulara da cevap veren Özdemir, 'Balıkçılar Çarşısı için 2 yıl daha sabredeceğiz. Herkes taahhüdünün arkasında dursun. Sarıyer Belediye Başkanı vatandaşımıza bir söz vermiştir bu sözünü tutsun. Bu süre 2014’te dolacaktır ondan sonra biz kollarımızı sıvayarak bu sözü biz üstleneceğiz. Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmaz. Urcan’ın binasını orada kaçırdılar. Çünkü onların böyle bir derdi yok ki' dedi.

Bu haber toplam 1824 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT