Özdağ, Sarı Platform’u ziyaret etti

Özdağ, Sarı Platform’u ziyaret etti
MHP Milletvekili Adayı Ümit Özdağ, 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler kapsamında Sarı Platform Derneği’ni ziyaret etti.

İlçenin en önemli sivil toplum kuruluşu olarak Sarıyer’in sorunlarına sahip çıkıp, düzenlediği etkinliklerle dikkat çeken Sarıplatform Derneği, bu kez de MHP 2. Bölge Milletvekili adayı Prof.Dr. Ümit Özdağ’ı konuk etti. Sarıplatform yönetici ve üyeleri Özdağ’a Sarıyer’in çözüm bekleyen sorunlarını ve bu konudaki önerilerini aktarırken Özdağ da kendi görüş ve düşüncelerini açıkladı.

Dernek binasında yapılan toplantıya Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Verda Yiğit ve bazı partililerle birlikte geldi. Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel, Osman Güloğlu ve Abdullkah Akkuş’un da bulunduğu toplantıda Sarıplatform Derneği Başkanı Mustafa Bakır, derneğin amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Mustafa Bakır, “Ankara’ya gittiğinizde Sarıyer’i unutmayın”
Sorumluluk üstlenen bir sivil toplum kuruluşu olarak Sarıyer’in ve Sarıyer’de yaşayanların sorunlarına sahip çıkıp, çözüm getirilmesi için yetkililerle bir araya gelerek görüş ve önerilerini sunduklarını söyleyen Bakır, “Sarıyer’in şu an için en önde gelen sorunu mülkiyet probleminin çözüme kavuşturulamamasıdır. Ancak bu konu yerelde değil hükümetlerin bakanlık düzeyinde çözümleyebileceği bir sorundur. Prof. Dr. Özdağ’ı da 12 Haziran’da milletvekili seçilip TBMM’ye gittiğinde Sarıyer’in bu sorununun çözümlenmesine katkı koyması için konuk ettik” dedi.



Sarıyer’in sportif potansiyeli iyi değerlendirilmeli
Sarıpplatform Derneği Spor Komisyonu Başkanı Altay Unan ile komisyon üyesi Akın Soyak da Sarıyer’deki sportif çalışmalarla ilgili bilgi verip, profesyonel ve amatör spor dallarında faaliyet gösteren kulüp ve sporcuların sorunlarını aktardılar. Ayrıca Sarıyer’de sportif anlamda büyük bir potansiyel bulunduğu ve bunun yeteri kadar değerlendirilemediğini belirttiler.

Osman Güloğlu mülkiyet konusunda bilgilendirdi
MHP adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı, Sarıyer’deki mülkiyet ve ecr-i misil konusunda bilgilendiren Belediye Meclis Üyesi Osman Güloğlu ise, bazı siyasi partilere mensup siyasetçilerin bu konuda halka söz verdiği halde vaatlerini yerine getirmediğini ileri sürüp, vatandaşı aldattığını söyledi. MHP’nin mülkiyet konusuna kesin çözüm getireceğine dair halka bir söz vermediğini ifade eden Güloğlu, “Biz söz verdiğimiz zaman yerine getiririz. Sorumlu siyasetçi böyle olmalıdır. Sarıyer’in mülkiyet probleminin çözümlenebilmesi için Boğaziçi Yasası’nda değişiklik yapmak gerekir” dedi.



İstanbul’un konumu değişiyor
Yaptığı konuşmada ise İstanbul’u genel olarak değerlendiren Özdağ, dünyanın önde gelen metropol kentlerinden biri olan İstanbul’un siyasi ve ekonomik gelişmeler nedeniyle Avrupa’ya üstünlük sağlamaya çalışan Asya kıtasındaki konumunun değiştiğini söyledi. Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Eskiden İstanbul Avrupa kıtasının en doğudaki şehirlerinden biriydi. Ancak Asya ülkelerinin kaydettiği ekonomik gelişmeler ve siyasi değişimler nedeniyle şimdi Asya kıtasının en kuzeybatısındaki bir şehri olarak görülüyor. Bu kente şimdi bu gözle bakılıp, ona göre planlamalar yapılmalı ve kararlar alınmalı” dedi.

İstanbul’un kaçamayacağı ve yakın gelecekte mutlaka yaşayacağı bir olayın da depren olduğunu vurgulayan Porf. Dr. Ümit Özdağ, bu felaketin görmezden gelinmemesini ve binaların dayanıklılığı ile trafik konusundaki rehabilitasyonun bir an önce gerçekleştirilmesini istedi.

Bu haber toplam 2178 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT