Özbalta’dan mecliste ŞOK sözler!

Özbalta’dan mecliste ŞOK sözler!
Yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği, Van’da yaşanan deprem felaketinden sonra kaçak binaların durumu tartışılırken, Sarıyer’de kaçak bina ve gecekonduların yapımı devam ediyor.

Sarıyer Manşet Gazetesi’nin “Sarıyer Belediyesi gecekondulara izin mi veriyor” başlıklı haberi Sarıyer kamuoyunda geniş yankı bulurken, konu belediyenin meclis toplantısında da gündeme oturdu. Kürsüye çıkan AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta, Sarıyer Manşet’te yer alan haberi okuduktan sonra ellerindeki fotoğraf ve belgeleri göstererek Sarıyer Belediyesi’nin ilçede yüzlerce kaçak bina ve gecekonduya göz yumduğunu ileri sürdü. Sarıyer’in değişik mahallelerinde lüks villaların yanı sıra çok sayıda gecekondunun da sıfırdan yapıldığı vurgulayan Özbalta, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in geçtiğimiz günlerde Van’da yaşanan depremde yıkılan binalara bakmasını söyledi.



Bunun hesabını kim verecek?
Özbalta sözlerini şöyle sürdürdü: Sarıyer’de kaçak yapı yapılmıyor deniyor ama kaçak yapılar devam ediyor. Sarıyer’de CHP göreve ilk geldiğinde TOKİ ve KİPTAŞ’a karşı olduğunu deklare ettiler. Bazı vatandaşlarımızı da Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı güzel çalışmaları vatandaşlarımıza farklı anlatarak insanları Büyükşehir’e kadar getirmiştir. Başbakanımız “iktidarı kaybetme sebebi de olsa bundan sonra depremle ilgili mücadelemiz devam edecektir” demiştir. Dün yerel bir gazeteye bir haber düştü. Gecekondulara izin mi veriliyor? Bunun içeriğini muhtemelen hepiniz okumuştur. Benim elime birçok bölgeden sıfırdan yapılan gecekonduların fotoğrafları ulaştı. Şu gecekondunun altında kalana yetkililer hesap verecektir diyerek gecekondu fotoğraflarını gösterdi.

Yapılan gecekondular seçim vaatlerinin sonucu mu?
Biz ev yapanlara karşı değiliz. Başbakanımızın o sözü söylerken Sarıyer Belediyesi’nin bunlara göz yummasını esefle karşılıyoruz. Bazı insanlarımız akan çatılarını düzeltmek için müsaade alamazsan, farklı mahallelerde bu gecekonduların yapılması ya seçim zamanında verilen vaatlerin sonucudur, ya da korkudan müdahale edilmemesidir. Her eline sopa alanın kapısına gidemeyecekse bu belediyeye yazıklar olsun.



Meclis toplantısında bile Manşet okunuyor
Özbalta, kürsüde konuşurken, AK Parti’li Halil Canarıkan da ipad'ten Sarıyer Manşet Gazetesi’ne girerek haberin detaylarını mecliste online okudu. Diğer meclis üyeleri de mecliste yeni yapılan gecekonduların fotoğraflarını inceledi.

Bu haber toplam 1321 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT