Özbalta’dan Derbent açıklaması

Özbalta’dan Derbent açıklaması
AK Parti’li Cemil Özbalta Derbent’le ilgili ‘Şükrü Genç neden provokasyonların önüne geçmiyor’ dedi.

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Cemil Özbalta, Derbentte yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Özbalta, Sarıyer Belediye Başkan’ı Şükrü Genç’i görevini yapmaya davet ettiğini söyleyerek, “Neden provokasyonların önüne geçmiyor” dedi.

“Belli Kesimler Siyasi Rant Peşinde”
Derbentte yaşanan olayların özellikle belli çevrelerce siyasi ranta çevrilmeye çalışıldığına değinen Cemil Özbalta, ‘’Her şey gün yüzü gibi aşikâr. Derbentte yaşanan olayları belli kesimler özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti’nin üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Bunu yaşanan olaylardan açıkça görebiliyoruz’’ dedi.

“Provokasyonun Amacı Ne?”
Özbalta sözlerini şöyle sürdürdü. ‘’Herkesin malumu üzerine Derbent’te mal sahipleri ile anlaşan inşaat firması güneş doğmadan Çamlıtepe Mahallesi’ne 1500 kişilik ekip yığmıştır. Bu firma 1500 kişiyi hangi amaçla mahalleye getirmiştir. Gerçekleştirilmek istenen provokasyonun amacı nedir? Olay böyle iken, inşaat şirketinin sorumsuzca davranışı ortada iken, hangi siyasiler Derbent halkını yönlendirerek olayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti’nin üzerine yıkmaya çalışmıştır? Aslında bu siyasileri, o gün orada, olaylara şahit olanlar çok iyi gözlemlemişlerdir. Bu zamana kadar bu konuda önlem almayan, gelişmeleri yakından takip edip Derbent halkıyla kolkola girmeyenler, kaos ortamını siyasi rant alanı olarak kullanmaya çalışmışlar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti’yi halk ile karşı karşıya getirmeye çalışmışlardır.”

Şükrü Genç’e seslendi
Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Cemil Özbalta Şükrü Genç’e seslenerek provokasyonları neden önlemediğini sordu. Cemil Özbalta bu konuda şunları söyledi:’’ Ben Sarıyer’i yöneten, idare eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e sesleniyorum. Derbentteki hadiseyi çok iyi biliyorsun. Bunun ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ne de herhangi bir siyasi partiyle ilgilisi olmadığını çok iyi biliyorsun. Durum böyleyken, neden sağ duyulu davranıp Derbent halkıyla yaptığın buluşmalarda bu konunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AK Partiyle bir ilgisi olmadığını halka anlatmıyorsun. Provokasyonların önüne neden geçmiyorsun. Sen Sarıyer Belediye Başkanısın, Derbent halkının yanında olup mahalleye 1500 kişiyi yığan inşaat firmasına bunun hesabını sormuyorsun. Cuma günü yapılacak Meclis Toplantısında Derbentliler Meclisi basarsa bil ki bunun en büyük nedeni sensin. Olayları tüm gerçekliği ile halkla paylaşmadığın ve gerçekleri halka söylemediğin sürece provokasyondan nemalanıyor ve buradan siyasi rant elde etmeye çalışıyorsun demektir. ‘’ dedi.

Sağduyuya Davet Etti
Cemil Özbalta sözlerini şöyle sürdürdü: ’’Sağduyulu Derbent halkına özellikle sesleniyorum. Bu olayların hiçbir şekilde İBB ve AK Partiyle bir alakası yoktur. Siyasi rant için sizleri ve bu olayı kullanmaya çalışan siyasilere özellikle dikkat edip onlara aldanmayın. AK Parti olarak bu konuda yıllardır sizin yanınızda olduk ve yine yanınızda olmaya devam edeceğiz. Haklı davanızı davamız bilip, sizinle omuz omuza hakkınızı sonuna kadar arayacağımızı belirtirim’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT