Özbalta belediyeyi adres gösterdi

Özbalta belediyeyi adres gösterdi
‘Hayır Cephesi’nin Sarıyer’de çok oy kaybettiği söyleyen AK Parti’li Cemil Özbalta, başarısızlığın nedeni olarak da CHP’li Sarıyer Belediyesi’ni adres gösterdi.

Sarıyer’deki 12 Eylül Referandumu’nu değerlendiren AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Özbalta, ‘Hayır Cephesi’nin 2009 yerel seçimlerinden 2010 Anayasa referandumuna kadar olan süreçte Sarıyer’de çok oy kaybettiğini “Evet Cephesi”nin ise oylarını arttırdığını söyledi. Özbalta açıklamalarında, “Unutmamak gerekir ki Sarıyer CHP’li bir belediye tarafından yönetilmektedir. Bu başarısızlıkta en büyük pay CHP’ye aittir. CHP’li belediye başkanı başarısızdır ve halkın beklentilerine cevap verememektedir” dedi.

Özbalta değerlendirmelerinde şu tespitlerde bulundu: “12 Eylül tarihinde yapılan referandum, ferdi olmaktan gurur duyduğum milletimizin demokrasiye olan inancı ve arzusunu bir kez daha gösterdi. Yurt genelinde birkaç münferit olay dışında birlik ve beraberliğimize yakışır bir oylama gerçekleşti ve sonuçta kazanan ülkemiz oldu. Bu durum ne mutlu ki Sarıyer’imiz içinde geçerlidir. AK Parti olarak Sarıyer genelinde ilçe teşkilatı olarak var gücümüzle çalıştık. AK Parti SKM ve İlçe Başkanlığı’nın vermiş olduğu görev ve talimatları harfiyen yerine getirmenin gayreti içinde olduk. İlçe teşkilatı, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Meclis Üyeleri olarak disiplinli, partimize yakışır, saygın bir çalışma yürüttük.

Ülke genelinde sıkça görülen her türlü iftira, şantaj, karalama kampanyalarına ve buna paralel olarak Sarıyer Belediyesi’nin tüm imkânlarını kullanarak çalışmalarımızı engelleme çabalarına rağmen, çok başarılı bir kampanya dönemi geçirdik. Büyük gayretlerle astığımız afişlerin bir gün asılı kalmamak kaydı ile aynı anda Belediye görevlilerince toplatılmasına rağmen,  aynı gece ara vermeden, her gün yeni afişleri asmaktan bıkmadan çalışmalarımızı sürdürdük.

Bu yoğun emek için tüm arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili Başbakan’ımızın da referandum gecesi vurguladığı gibi tüm bu sıkıntıları bize yaşatanlara hakkımızı helal ediyoruz. Bununla beraber bizlerinde yaptığımız hatalar neticesinde birileri üzülmüşse, içtenlikle özür diliyoruz.

Eldeki rakamlar referandum sonucu tamamı AK Parti’ye mal edilmemek üzere başarılı bir netice elde edildiğini göstermektedir. Sarıyer’in toplam seçmen sayısı 208.602’dir. Referanduma katılan kişi sayısı 155.299’dur. 2,274 oyun geçersiz sayıldığı referandumda EVET oyları 67,810, HAYIR oyları ise  85.215’dir.

Bir oranlama yapmak gerekirse, İlçe Başkanlığı’mızın da açıkladığı gibi 2009 yılı İl Genel Meclis oyları Hayır cephesinde 97.400 iken 12 Eylül Referandumu’nda bu sayı 85.215’e geriledi. Sonuç olarak 12.185 oy kaybı söz konusudur. Sarıyer’e bir bütün olarak baktığımızda,  Hayır oylarının çokluğu bizim açımızdan başarısızlık olarak görünse de, 2009 yılına göre hayır oylarındaki bu azalma bizim başarımızdır.

Özellikle dikkat edilmesi gereken, belediye sınırları içindeki mahallelerin durumudur. Bu açıdan baktığımızda başarımız net olarak görülmektedir. Bunun için 2009 yerel belediye seçimleri ile 12 Eylül Referandum sonuçlarının karşılaştırılması yeterli olacaktır.

Hayır cephesinde 2009 Belediye seçimleri oy dağılımı,
CHP 54.909 – MHP 26.408 – DSP 8.509 – DTP  1.474   Toplam: 91.970

Evet cephesinde 2009 Belediye seçimleri oy dağılımı,
AK Parti 46.546 – SP 4.327 – BBP 1.474    Toplam: 52.347 şeklinde idi.

Bu durumu karşılaştıracak olursak; Hayır cephesi oylarında 17.130 eksilme olmuş. Evet Cephesi oylarında ise 11.318 artış göstermiş.

Bu tablodan da anlaşılacağı gibi, çalışmalarımızın sonucunu almış olduğumuz görülmektedir. Yani hayır cephesi 2009 yerel seçimlerinden 2010 Anayasa referandumuna kadar olan süreçte oy kaybederken biz ise oylarımızı arttırdık.

Unutmamak gerekir ki Sarıyer CHP’li bir belediye tarafından yönetilmektedir. Bu başarısızlıkta en büyük pay CHP ye aittir. CHP’li belediye başkanı başarısızdır ve halkın beklentilerine cevap verememektedir. Sonuç olarak; Türkiye “daha fazla demokrasi” isteyenleri ile “mevcut durum yanlılarının” demokratik mücadelesini daha fazla demokrasi isteyenler kazandı. Ayrıca bu uzun referandum sürecinden ve yaşadığımız yoğun tempodan hem birey olarak hem de ilçe teşkilatımız olarak çıkarılması gereken dersler olduğuna inanıyorum.

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT