Onlar laf üretiyor, biz iş yapıyoruz

Onlar laf üretiyor, biz iş yapıyoruz
12 Haziran seçimleri öncesinde Sarıyerlilere önemli mesajlar veren Özdemir, ”Başkaları sadece laf üretirken biz AK Parti olarak iş yapıyoruz. Bizim hedefimiz Sarıyerliyi Sarıyer’de en kaliteli şekilde yaşatmaktır” dedi.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir Sarıyer Manşet’e önemli açıklamalarda bulundu. 12 Haziran seçimleri öncesinde Sarıyerlilere önemli mesajlar veren Özdemir, ”Başkaları sadece laf üretirken biz AK Parti olarak iş yapıyoruz. Bizim hedefimiz Sarıyerliyi Sarıyer’de en kaliteli şekilde yaşatmaktır” dedi.
Açıklamalarında AK Parti’nin Sarıyer’e kazandırdığı çalışmalara değinen Özdemir, son dönemde Sarıyer’in birçok mahallesinde vatandaşlara gelen ecrimisillerle ilgili de önemli bilgiler verdi. “Bazı çevreler Derbent’te bilerek kaos ortamı yaratıyor” diyen Özdemir açıklamalarında şunları söyledi.  

Tutmayacağımız hiçbir söz vermedik, vermeyeceğiz
Biz ahlaklı siyaset yapıyoruz. Tutamayacağımız sözleri vermek, yapamayacağımız vaatlerde bulunmak AK Parti’nin ahlakına, Başbakanımızın prensiplerine uymuyor. Kendisi de bu tavrından taviz vermiyor, bize de verdirtmiyor. Biz insanlara yapabileceğimiz şeyleri sıkıntılarını reel olarak paylaşarak açık yüreklilikle çözüm yollarını iletiyoruz. Sarıyer’in mülkiyet çözümü ile ilgili AK Parti’nin geçmiş vaatlerine baktığınızda bütün sözlerin tutulmuş olduğunu göreceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Sarıyer’de ilk defa tapu veriliyor. Bunu bu hükümet yapmıştır.

Onların dertleri sorun çözmek değil oy kazanmak
Belediye Başkanı ve muhalefet Sarıyer’de birçok mahallede dernekler kurarak, insanları örgütleyerek, mülkiyet üzerinde siyaset yaparak prim yapmaya çalışıyor. Dertleri meseleleri çözmek değil, oy kazanmak. İnsanların bu sıkıntısını ve hassasiyetini sıcak tutarak, eylemler yaptırarak sorunu kaşıyorlar. Kendilerine ait gündemi de saptırmaya çalışıyorlar. Çözüm manasında en ufak bir önerisi, etkisi ve yetkileri de yok. Sarıyer Belediye Başkanlığı’nın her mahallede STK’lar kurdurarak bu işin hukuki zemine kazandırılması adı altında toplantılar düzenlettirmesinin sadece ve sadece kendi oy endişeleriyle alakalı bir durumdur. Bu konudan da öteye gidemezler. Ama biz reel manada sorunları çözüyoruz. Onlar işin lafını yapıyor biz icraat yapıyoruz. Onlar laf üretiyor biz iş yapıyoruz.

Türkiye’yi ve Sarıyer’i geleceğe hazırlıyoruz
Vatandaşımız bu konuda rahat olsun. Bunlara prim vermesinler. Korkacak, endişe edecek mülkiyeti ile ilgili vatandaşımızda en ufak bir şüphe olsun istemiyoruz. Bu işin garantörü AK Parti’dir. AK Parti Türkiye’yi geleceğe hazırlıyor, Sarıyer’i geleceğe hazırlıyor. Mülkiyet meselesini biz tapu vererek çözdüğümüz gibi 3.dönem iktidarımızla da değişik projelerimizle kenti de dönüştürmek, kentimizi modern bir hale getirmek ile ilgili de projelerimiz var.

Mülkiyet sorununu çözmeye başladık
Sarıyer’de inşallah yine vatandaşımızın oluruyla, kendi talepleriyle farkı projelere imza atmak istiyoruz. Bu müjdeleri de inşallah 3.dönemimizde vatandaşımızla paylaşacağız. Mülkiyet meselesi ile ilgili işin uygulamasındayız. Bunları Poligon’da, Ferahevler’de gerçekleştirdik, vakıf arazilerinde Bağlar Mevkii ve Çaybaşı’nda, Milli Savunma arazilerinde de Derbent ve Kalender’de tarih vererek bitiriyoruz. Tüm bunları toparladığınızda binlerce aile tapu almış olacak. Bu bir devrimdir. Bütün vatandaşlarımız bu çalışmaların uygulamasını gördükleri zaman kalben rahat edecek. Diyecekler ki, ‘Bu işi yaparsa ancak AK Parti yapar’. Biz bu duyguyu vatandaşımıza vereceğiz. Onlar evlerinde rahat olsunlar.

Ferahevler İBB’ye ait araziler için örnektir
Ferahevler’deki uygulama İBB’ye ait bütün mülklerde örnektir. Biz arkasından Cumhuriyet Mahallesi ile devam edeceğiz. Orada da vatandaşlarımız 1 yıldır bir çalışma yürütüyorlar. Hazır olan, organize olan, komşuları ile bir araya gelen bütün mahalleler bu çalışmayı hızlıca yürütebilirler.

Ecrimisiller konusunda vatandaşlarımız  rahat olsun
Ecrimisillerle ilgili vatandaşlarımıza gönderilen mektuplardan halkımızın kafası karışık, canı sıkkın, endişeli. Biz bunun farkındayız. Ecrimisil bir devlet alacağı. Devlet arazisi üzerinde oturan vatandaşımızdan devletin aldığı kira bedeli. Bu bizim çıkardığımız bir şey değil. Bu devletin bir kanunu. Vatandaşımızın evlerine gelen evraklar tamamen bir bilgilendirme evrakı. Bizim çıkarmış olduğumuz af yasasında devlet alacaklarının vergi, trafik cezası gibi ecrimisillere de af gelmiştir. Vakıflar Genel Müdürlüğü vatandaşımıza gönderdiği bu mektuplar af yasasıyla ilgili kendilerine bilgilendirmek üzere yapılan bir çalışmadır. Bu kâğıtların bu zamanda gönderilmesinin tek sebebi af yasasından yararlanılması amacıyla gönderilmiştir. Başka bir maksat yoktur.

Ecrimisillerle ilgili yeni düzenleme olacak
Geçmişe dönük olarak ecrimisillerin 5 yılda dondurulması, daha öncekilerinin silinmesi üzerine bir kanun tasarımız vardı. Bunda birkaç eksik var onu tamamlayacağız. Bu eksiklik giderilecek ve vatandaşımızın da son 5 yıl öncesi ecrimisil borçları silinmiş olacak. Bir de yeni bir kanun düzenlemesiyle ödenilen ecrimisillerin de yarın tapu aldıkları zaman tapu bedelinden düşülmesini sağlayan bir düzenleme var. Bu da yürürlüğe girdi ama eksik girdi. Yeni dönemde bu eksiklikleri de giderdiğimiz zaman vatandaşımız rahat bir nefes alacak, mülkiyet meselesinde yaşadıkları sorunlar da sona ermiş olacak. Vatandaşımız yarınlarına, çoluk-çocuğuna bir mülk, bir servet bırakmış olacak.

Hedefimiz Sarıyerlinin en kaliteli şekilde yaşaması
Sarıyerliyi Sarıyer’de en kaliteli şekilde yaşatmak bizim hedefimiz. Karayolu tüneli açarak, Metro’yu Hacıosman’a getirerek, hükümet konağı açarak biz sadece Sarıyer’de yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmasını amaçlıyoruz. Çok daha yeni ve güzel projelerimizle inşallah 3.dönemimizle vatandaşımızın karşısında olacağız.

Derbent’te kaos ortamı yaratılmaya çalışılıyor
Şuanda Derbent’te çok içler acısı bir durum yaşanıyor. Orada yine belediye kaynaklı birileri örgüt üyesi insanları mahalleye yerleştiriyorlar. Bu konuda emniyet güçlerimiz gerekli tedbirleri alıyorlar. Ama biz Sarıyer adına bu durumdan rahatsızız. Bunların niyeti problem çözmek değil, Sarıyer’de kaos ortamı yaratmak. Benim isteğim Derbent halkının bu tür insanlara prim vermemesi. O evlere taşınan insanların kimlikleri belli değil, ne maksatla gelip de başkasının evi olan evlere taşınıyorlar anlamıyorum. Bu da onların niyetini açıkça ortaya koymaktadır. Burada yeni bir Gazi Mahallesi oluşturmaya çalışıyorlar. Üzülerek söylüyorum ki belediyenin bunda da katkısı vardır. Bu problemler böyle çözülmez. Problem çözmeyi gelsinler bizde öğrensiler. Eğer Belediye Başkanlığı bizimle olumlu çalışma noktasında bir yol kat ederse kooperatifle alakalı da ortak bir proje yürütülebilir. Kkargaşa ile kaosla, eylemle hiçbir şekilde bu zamana kadar çözüm yapıldığını hiç görmedik.

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum