Okul sütünden zehirlenme yok

Okul sütünden zehirlenme yok
Okul sütünden zehirlenme yok, birkaç öğrencide alerjik bir durum meydana geldi.

Çayırbaşı'daki Atatürk İlköğretim Okulu'nda 16 öğrencinin okul sütünden zehirlendiği yönünde çıkan haberlerin abartılı olduğunu söyleyen veliler, “Okul sütü projesinin birileri tarafından baltalanmak istendiğinden şüpheleniyoruz” dedi.

Çayırbaşı'daki Atatürk İlköğretim Okulu'nda 16 öğrencinin okul sütünden zehirlendiği yönünde çıkan haberlerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Acar ile birlikte okula gelerek durumu yerinde öğrendi. Toplum Sağlığı Merkezi'nin yetkilileri tarafından incelenmek için dağıtılan sütlerden numuneler alındı.



sutic.jpg
 
Yetkililerden alınan bilgilere göre; sütün öğrencilerden birkaç tanesinde alerji yaptığı diğer öğrencilerin ise olası bir duruma karşı Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi’ne gönderildikleri belirtildi. Devlet hastanesinden alınan bilgilere göre ise; zehirlenmenin söz konusu olmadığı, bazı öğrencilerde sadece alerjik bir durumun meydana geldiği, muayenelerin ardından hepsinin evlerine gönderildiği öğrenildi. 

Yerinde incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, okul sütünün normalde 1-2-3-4 ve 5. sınıflara dağıtıldığını, öğrencilerin isteği üzerine okuldaki hizmetli tarafından 6. sınıflardan öğrencilere de dağıtıldığını alerjik durumun ise sadece bu öğrencilerde meydana geldiğini söyledi. Öğretmenler ise verdikleri bilgilerde; “Normalde 5. sınıfa kadar olan öğrencilere veriliyor. Ancak istekleri üzerine bugün 6. sınıftan da öğrencilere dağıtılmış. Diğer çocuklar da içti. Hatta biz de içtik hiçbir sorun yok” diye konuştular. 

Öte yandan dağıtılan okul sütünde sadece 6. sınıf öğrencelerinin rahatsızlanması ise kafalarda soru işaretleri bıraktı. Bazı veliler, okul sütü projesinin birileri tarafından baltalanmak istendiğinden şüpheleniyor.

 

Bu haber toplam 9276 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT