Okul öncesi eğitime hazır mıyız?

Okul öncesi eğitime hazır mıyız?
Okul öncesi eğitim önümüzdeki yıl zorunlu hale geliyor. Sarıyer buna ne kadar hazır? Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Celal Yılmaz Gültekin’e sorduk...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararla okul öncesi eğitimi 2012–2013 Eğitim ve Öğretim yılında zorunlu hale geliyor. Daha önce değişik illerde pilot olarak sürdürülen bu uygulama önümüzdeki yıl tüm Türkiye’de zorunlu olacak. Peki, bu uygulamaya Sarıyer teknik olarak ne kadar hazır? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda ne tür çalışmalarda bulunuyor? Çok sayıdaki anne ve babanın merak ettiği bu konuyu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin’e sorduk.

Konuyla ilgili Sarıyer Manşet Gazetesi’ne bilgi veren Gültekin, 2012–2013 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitimin zorunlu hale geleceğini; böylece 6 yaş grubundaki çocuklarımızın da zorunlu eğitim grubuna dâhil edileceğini belirtti. Bu durumun da ilçemizde yeni müstakil anaokullarına ve anaokulu dersliklerine olan ihtiyacı artırdığını ifade etti.

Gültekin; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalarla müstakil anaokulu yapılabilecek arsaların tespit edildiğini, ayrıca Sarıyer'de bahçesine müstakil anaokulu ve ana okul dersliği yapılabilecek okulların da var olduğunu belirtti. Böylece yapılacak okul ve dersliklerin maliyetlerinin de en aşağı seviyelere indirileceğini ifade etti.

Sarıyer ilçesinde birçok zengin ve hayırsever vatandaşımızın ikamet ettiği biliniyor ve bu hayırsever vatandaşlarımızın kendi adını taşıyan okullar yaptırdıklarını da biliyoruz diyen Gültekin, bu hayırsever vatandaşlarımızı bir kez daha devlet-millet kucaklaşmasını gerçekleştirmeye davet ederek; maliyeti oldukça düşük olan bu derslik ve müstakil anaokulların yapımında hayırsever vatandaşlarımızın can-ı gönülden katkıda bulunacaklarına inandığını söyledi. Gültekin; yeni derslik ve okullara hayırseverin isimlerinin verileceğini böylece bu gönüllülerin isimlerinin daima yaşatılacağını belirtti.

Bu haber toplam 1254 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT