Öğrencilere Boğazı anlattı

Öğrencilere Boğazı anlattı
Sarıyer Manşet Gazetesi’nin yayın kurulu üyesi Dr. Cemal Beşkardeş, CHP Parti Okulu ve CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği organizasyonla öğrencilere İstanbul Boğazı’nın tarihini, coğrafi ve doğal güzelliğini anlattı.

Çarşamba günü Tarabya Oteli'nin önünden hareket eden “Küçük Prens” adındaki gezi teknesiyle başlayan Boğaz turunun konukları Alparslan İ.Ö. Okulu'nun 5. sınıf öğrencileri ile anneleri ve öğretmenleriydi. CHP Parti Okulu tarafından geliştirilen bu projeye  "GELECEĞE GİDEN GEMİ" adı verildi. Boğaziçi'nin yamaç semtlerinde yaşayan çoğu maddi olanakları kısıtlı ailelerin çocuklara, Boğaz'ın coğrafi, tarihi ve doğal güzelliklerinin gösterildi. Sarıyer Belediyesi, 5 Haziran'da başlayan Dünya Çevre Haftası bağlamında bu kültürel amaçlı deniz gezisi için Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gerekli izni sağladı.



Geziye, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve eşi Aysun Deniz, CHP İl Genel Meclisi üyelerinden Müfit Yetkin (Beşiktaş), İzzet Polat (Sarıyer), Avni Sarıoğlu (Sarıyer) ve CHP Sarıyer Kurultay Delegesi İhsan Tanyıldız, CHP Parti Okulu Eğitmenleri ile birlikte eşlik ettiler.

İki saati aşan bu geziye katılan Tarabya'daki Alpaslan İ.Ö. Okulu'nun 5. sınıf öğrencileri anneleri ve öğretmenleri ile birlikte Küçük Prens isimli motorla Boğaz Turu yaparlarken gönüllerince eğlendiler.

Projenin fikir sahibi olan Dr. Cemal Beşkardeş, öğrencilere Boğaziçi hakkında bilgilerini aktardı.







Bu haber toplam 1860 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT